Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-12-01
Senast uppdaterad: 2017-12-01

Kulturfesten For Global Unity drog fullt hus

Från vänster: Birgitta Barrby från Kultur i Väst, Mai Lundell, integrationssamordnare Lilla Edets kommun, Dembo, Peter Pop. Längst fram: Baba Gurston.

I onsdags var det kulturfest på Folkets Hus i Lilla Edet. Kvällen bjöd på musik, dansuppträdanden och mat från olika delar av världen - och trevlig gemenskap människor emellan.

Kulturfesten For Global Unity drog fullt hus i onsdags. Det var fritt inträde och ungefär 140 personer kom för att lyssna på musik och se dansuppvisningar från olika delar av världen. En mängd nationaliteter fanns bland gästerna; kurder, syrier, afghaner, finländare, ungrare, filippiner, svenskar, eritreaner, somalier och brasilianer för att nämna några. Lokala talanger uppträdde och det var en mix av både vuxna och yngre som äntrade scenen. Bland annat kunde man se kurdisk, filippinsk och arabisk dans samt hop-hop. Det serverades också en spännande matbuffé med smaker från mellanöstern. Kvällen bjöd även på ett framträdande med gästartisterna Baba Gurston och Dembo. Kvällens konferencier var Peter Pop.Kulturfesten arrangerades av Lilla Edets kommun i samarbete med Kultur i Väst. Integrationssamordnare Mai Lundell, Lilla Edets kommun, som organiserade festen berättar:— Vi var många som gjorde den här kvällen möjlig. Det var flera personer som läser SFI som ställde upp som frivilliga. Även om vi inte pratar samma språk förstod vi varandra och kunde samarbeta.

Många ville bidra

Mai Lundell berättar vidare att Kultur i Väst sponsrat kulturfesten genom att bjuda hit gästartisterna Baba Gurston och Dembo. SISU idrottsutbildarna bidrog till matinköp och Tjörns kommun bidrog med att låna ut Ahmed Salawd, som arbetar med integration där. Ahmed är också kock och lagade en del av den goda maten som serverades under kvällen.— Idén att anordna en kulturfest har varit en önskan från många jag mött. Vi har velat skapa en mötesplats. Därför känns det extra roligt att vi tillsammans kunde anordna den här kulturfesten innan året är slut, säger Mai Lundell.

Merja Elina Andersson och Dalal Ghnnam hade trevlig och tyckte att maten smakade gott.

Den internationella matbuffén bjöd på smaker från mellanöstern.

Lokala talanger uppträdde på scenen. Här ser vi Jomard Ammara tillsammans med Peter Pop.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »