Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-02-28
Senast uppdaterad: 2019-02-28

Kulturtisdag: Nya spännande fynd i Lödöse

Kulturtisdag bjuder in till en intressant kväll i historiens tecken. Anton Lazarides, arkeolog på Lödöse museum, håller i ett föredrag och berättar om nya spännande fynd som gjorts i Lödöse.

Lödöse bär på mycket historia och det finns mycket kvar att upptäcka och undersöka. Under hösten 2018 utfördes en arkeologisk undersökning vid det gamla hamnområdet i Lödöse. Undersökningen bjöd på stora överraskningar och spännande resultat, som berättar om Lödöses historia under senare delen av medeltiden och in i 1500–1600-tal.


Mycket lite är känt om tiden efter att staden flyttade, då sentida jordbruk och bebyggelse har förstört de lämningar som representerar denna tid. Dessa år efter stadsflytten var svåra för Lödöse som fick utstå krig och bränder samt stora ekonomiska nedsättningar. Kan dessa missöden även urskiljas från det arkeologiska materialet och hur såg vardagen ut för de som bodde i Lödöse under denna tid?


Anton Lazarides, arkeolog på Lödöse museum gästar Kulturtisdag och berättar om de spännande fynd som gjorts och vilken påverkan det har på hur vi ser historien.


Ta chansen att veta mer om de nya fynden och dess betydelse för historien!

Tisdag 5 mars kl. 19 i Folket Hus, Lilla Edet!

Kulturtisdag

Kulturtisdag är ett samarbete mellan de parter som driver Kulturhuset Eden, det vill säga Lilla Edets kommun (kultur och fritid, Kulturskolan och biblioteket) och Folkets Hus. De fyra olika parterna turas om att hålla i Kulturtisdag. Det är även möjligt för föreningslivet att hålla i arrangemang under Kulturtisdags flagg.

Läs mer om kulturtisdag på lillaedet.se/kulturtisdag »

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »