Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-11-08
Senast uppdaterad: 2018-11-05

Kulturtisdag - Träffa personen bakom teater- och filmprojektet ”Och nu, vart far vi nu?”

Foto: Khashayar Naderehvandi

Den hyllade dramatikern Kristian Hallberg besökte för ett par år sedan Lilla Edet, Grästorp och Falköping för att samla material till teaterföreställningen Och nu, vart far vi nu? Nu kommer han till Kulturtisdag i Folkets Hus 13 november för att berätta om skapandet av det teater- och filmprojekt som Lilla Edet-besöket mynnade ut i.

– Dagarna (och pjäserna) i (och om) Grästorp, Lilla Edet och Falköping må handla om människor i ett litet samhälle som försöker, i nöd och lust, uthärda vardagen, men de var också ett utmärkt tillfälle att, likt ett rekreationscenter, likt ett rehab – möta mig själv, säger Kristian Hallberg.

Föreställningen ingår i en serie fristående pjäser som kom till genom oväntade möten när dramatikern Kristian Hallberg, på uppdrag av Folkteatern, följde Göteborgs stadsmuseums utställning ”Vi är romer” då den turnerade i Västra Götalandsregionen.

 

Välkommen på denna personliga introduktion fylld av reflektioner kring ett omtumlande projekt. Det lämnas stort utrymme för frågor och inspel från publiken.

 

Föreställningen Och nu, vart far vi nu? spelas 19 februari 2019 kl 19 i Folkets Hus, Lilla Edet.

Kulturtisdag

Kulturtisdag är ett samarbete mellan de parter som driver Kulturhuset Eden, det vill säga Lilla Edets kommun (kultur och fritid, Kulturskolan och biblioteket) och Folkets Hus. De fyra olika parterna turas om att hålla i Kulturtisdag. Det är även möjligt för föreningslivet att hålla i arrangemang under Kulturtisdags flagg. 

Läs mer om kulturtisdag på lilladedet.se/kulturtisdagöppnas i nytt fönster

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »