Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-04-28
Senast uppdaterad: 2015-04-29

Kulturveckan pågår!

Kulturveckan pågår 27 april till 2 maj i Lilla Edets kommun. Veckan har inletts med bland annat sång, musik och lunchbio i samarbete med Göteborg Film Festival. Under resten av veckan kommer det även bjudas på gymkhana, fler filmer under lunchtid samt frukostcafé på Boströms café med Ann-Catrine Persson och Ingmarie Romell, och mycket mer! Besök lillaedet.se/kulturveckan för att se hela programmet under Kulturveckan.

Under måndagskvällen var det äntligen dags för minimusikalen Låtbåten och spelningen för allmänheten på Folkets Hus. I Låtbåten spelade elever och lärare från Lilla Edets musikskola tillsammans med delar av Lilla Edets Musikförening. Även elever från klass 3A på Fuxernaskolan deltog. Besökarna som var där för att lyssna uppskattade alla att det händer något och att det är så många evenemang under Kulturveckan.

Jennie, Bjarne och Mio Jörgensen var några av besökarna till Låtbåten under Kulturveckan.

Några av de som besökte evenemanget var Jennie och Bjarne Jörgensen tillsammans med Mio. Mio  deltog på scenen under Låtbåten och går i 3A på Fuxernaskolan. Under Kulturveckan planerar de att prova på ett instrument på Musikskolan under onsdagen.

Jörgen och Vesna Källström var där för att se deras barn sjunga under Låtbåten. De har ännu inte bestämt sig om de ska gå på något mer under veckan men tycker det är roligt att det görs något. Utanför salongen fanns Maria, Jonas och Vincent Hagman som var där för att se sitt barn och syskon spela i Låtbåten.

— Eventet med Låtbåten är trevligt för både oss och de som är med och spelar, säger Maria Hagman.

Maria, Jonas och Vincent Hagman har också kommit för att lyssna.

Inne i salongen fanns Gurli Hjort och Gullan Nyqvist. De var där för att lyssna på musiken och bland annat se Ingmarie Romell, musikledare på Musikskolan. Gurli Hjort och Gullan Nyqvist säger båda att de ännu inte bestämt sig för vad de ska gå på mer under Kulturveckan men tror nog att det blir något mer.

— Trevligt att det anordnas saker i kommunen, säger Gurli Hjort.

Gullan Nyqvist instämmer och säger att är det Kulturveckan för första gången får det gärna vara mycket evenemang.

Lunchbio i samarbete med Göteborg Film Festival


Två kortfilmer visades under tisdagslunchen, Ta ton eller fortsätt spela död regisserad av Isabelle Kågström och Punkt 9: Val av andre vice talman regisserad av Maximilien Van Aertryck.

På torsdag 30 april visas kortfilmerna Of Biblical Proportions, regi och manus av Patrik Eklund samt Cupcake i regi av Jane Magnusson. Filmerna är relativt korta, 29 respektive 14 minuter, och spelas upp efter varandra så att man med fördel kan se dem båda. På fredag 1 maj visas filmen Sagan om prinsessan Kaguya, en japansk animerad film.

Kerstin Åkesson, Bernt Åkesson, John Nordling och Ingemar Ottosson var några av besökarna som kom för att se lunchbion under tisdagen.

— Jag brukar gå på Göteborg Film Festival, berättar John Nordling. Det är så roligt att få se filmer därifrån i Lilla Edet. Jag ska gå och se lunchbiofilmerna på torsdag också.

De tänker alla delta i andra aktiviteter under Kulturveckan. Bland annat berättar Kerstin Åkesson att hon tillsammans med Bernt tänker gå på frukostcafét på Boströms lördag 2 maj då Ann-Cathrine Persson och Ingmarie Romell underhåller med Fräckt, finurligt och finstämt - visor till gitarr och nyckelharpa. De hoppas att det blir en fortsättning på Kulturveckan även nästa år.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »