Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-03-20
Senast uppdaterad: 2014-03-20

LAN i Folkets Hus

Under helgen 15-16 februari samlades ca. 20 ungdomar på LAN i Folkets Hus för att spela och umgås under sportlovets sista dagar. Evenemanget arrangerades av Lilla Edets kommun i samarbete med Folkets Hus och Lions. Det är första gången kommunen anordnar ett LAN och kultur- och fritidschef Eva Lejdbrandt är nöjd med resultatet.

- Det blev en lyckad helg för deltagarna och vi hade kul! Det viktiga var att ungdomarna fick göra något de själva bett om. Det blev nog några som blev kompisar där också, som inte kände varandra sedan tidigare, men mot slutet spelade tillsammans.
 
Det var inget stök, alla var fullt upptagna med att spela. Vi hade tillgång till smörgåsar och juice/saft under hela tiden och på lördagskvällen serverades det hamburgare och chokladpudding som middag, så att alla fick resa sig och sträcka på benen en stund, berättar Eva.
 
Under evenemangets gång har deltagarna tävlat i turneringar i spel som Counter-Strike och League of Legends. Joakim Lejdbrandt var spelledare under LANet och var därmed den som ansvarade för turneringar.

-Till den första turneringen valde vi att spela Counter-Strike:Global Offensive. Det går ut på att spelarna först väljer sida, Counter-Terrorist eller Terrorist. Som terrorist går ditt uppdrag ut på att plantera en bomb och spränga den. Målet för Counter-terroristerna är att förhindra detta.
 
- Grabbarna delades in i lag och sedan lade jag upp matchen på storbild och kommenterade och var domare. Efter turneringen korades 1:a, 2:a och 3:e plats, där vi delade ut headset, datormöss och musmattor till deltagarna som uppskattades väldigt mycket.
 
- Efter det så ville självklart alla spela fler turneringar och vinna fina priser. League of Legends blev det som spelades mest i turneringarna, eftersom det var gratis och inte krävde licens. Det är ett fantasy-spel där man får välja en karaktär som kämpar mot motståndarlagets karaktärer och andra fantasifigurer. Vi hade även här möjlighet att följa grabbarna in action på storbild och efter varje match var det en prisutdelning med många fina priser.
 
- Vi har även planer på att genomföra turneringar till flera andra spel till nästa LAN, berättar Jocke.

Då LANet även pågick under natten passade de flesta av deltagarna på att övernatta, eller åtminstone blunda en stund, för att orka med.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »