Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-11-05
Senast uppdaterad: 2014-11-05

LAN lockade ungdomarna

Natten mellan fredag och lördag gick kommunens höstlovs-LAN av stapeln. Evenemanget var fullbokat till sista plats. 30 förväntansfulla och ivriga ungdomar mellan 13 och 18 år intog Folkets Hus klockan 12 på fredagen med datorer, skärmar, luftmadrass och täcke.

Ett LAN, eller LAN-party, innebär att en grupp människor träffas och kopplar ihop sina datorer i ett nätverk för att spela spel, utbyta erfarenheter och umgås. LAN av olika storlekar har länge varit populärt i Sverige och e-sport har de senaste åren exploderat i popularitet. Lilla Edets kommun arrangerade sitt första LAN under februarilovet och ville gärna ge möjligheten igen vilket uppskattades av deltagarna.

— Det är kul att vi får ett sådant härligt gensvar på evenemanget. Det peppar oss att fortsätta med LAN och andra e-sportsevenemang. Vår förhoppning är att kunna erbjuda olika sorters e-sportsevenemang vid olika tidpunkter under året till exempel jul-, sport-, påsk-, sommar- och höstlov, säger Annica Skog, kommunens kultur- och fritidschef.

De som höll i trådarna under helgen var Chalmersstudenterna Joel Börjesson och Robin Persson, de var turnéledare och är båda engagerade i en e-sportsförening som har sitt säte i Trollhättan. Under helgen arrangerade de turneringar i olika spel och diverse sociala lekar för ungdomarna att delta i. Fina priser som datortillbehör, biobiljetter och godis delades ut under kvällen och natten. Personal från kommunen och Folkets Hus fanns på plats under hela helgen.

I biljettpriset ingick fika, middag under kvällen och frukost på morgonen. I Folkets Hus, i anslutning till spelhallen, fanns en sovsal där ungdomarna kunde sova några timmar för att sedan återta spelandet. Dagen avslutades klockan 16.00 på lördag — då var det trötta men väldigt nöjda ungdomar som lämnade Folkets Hus.

Lanet arrangerades av Lilla Edets kommun i samarbete med Folkets Hus. Vi tackar också våra sponsorer Lions Club Lilla Edet.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »