Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-04-12
Senast uppdaterad: 2019-04-12

LEVA-huset invigdes i onsdags

I onsdags, 10 april, var det invigning av LEVA-huset i centrala Lilla Edet. Nu finns hela socialtjänstens öppenvård samlad under ett tak. Invigningen firades med bandklippning, tal, tårtkalas och rundvandring. Verksamheterna fanns också på plats för att informera.

Johnny klippte bandet. Till vänster Pernilla Sundemar, verksamhetschef Individ- och familjeomsorgen.

Socialtjänstens öppenvård som består av familjepedagoger, boendestödjare, AktivitetsCentrum och Trampolinen, en verksamhet som bygger på samverkan mellan kommunen, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan, har nu flyttat in i LEVA-huset på Göteborgsvägen 37 mitt i centrala Lilla Edet. Hela öppenvården finns nu samlad på ett ställe och lokalerna har anpassats för att fungera för verksamheterna. Flytten skedde redan under mars månad, men i onsdags invigdes LEVA-huset formellt med bandklippning, tal, rundvandring och tårtkalas. Verksamheterna fanns självklart på plats för att informera.

Emil Gusteus, enhetschef för öppenvårdsenheten, berättar:

— Tanken med sammanslagningen av socialtjänstens öppenvård är att vi ska erbjuda Lilla Edets kommuninvånare bättre stöd och samtidigt vara mer lättillgängliga. Både medarbetare och besökare på AktivitetsCentrum är väldigt nöjda med sina nya lokaler, så det känns jättebra.

Mer informell känsla och tillgängligare lokaler

Verksamheterna har tillsammans försökt att göra lokalerna så trevliga och informella som möjligt.

— Det här är ett bra läge för oss, mitt i centrum. Det kan kännas väldigt ”myndighetsaktigt” att gå in ett kommunhus. Här tror jag att besökarna känner sig bekvämare med att gå in, om man tycker det är jobbigt att behöva söka hjälp, säger Jenny Norrman, familjepedagog.

Jenny berättar också att familjepedagogerna höll på att växa ur sina tidigare lokaler och att de alla ser stora samordningsvinster med att sitta samlat.

Tina Kukkola, samordnare på AktivitetsCentrum (före detta dagverksamheten Borgen), berättar att antalet personer som besöker AktivitetsCentrum nästan har fördubblats sedan de smygöppnade lokalerna i mars.

— Många blir nyfikna och tittar förbi oss på ett annat sätt här. Lokalerna är mer inbjudande och det är också mycket lättare för våra besökare att ta sig hit än vad det var att ta sig ner till Fuxernaskolan. Här har vi också våra egna lokaler, vi delar inte utrymmen längre, så vi kan låta våra saker ligga framme till nästa dag och måste inte plocka undan efter varje gång.

Tina Kukkola, samordnare på AktivitetsCentrum.

Oppositionsråd Annette Fransson (S) var med vid invigningen. Hon säger:

—Jag hade förmånen att besöka invigningen av LEVA-huset under gårdagen och min första känsla när jag kom in var ett stort välbefinnande och att hit vill man komma tillbaka. Öppenvården är en otroligt viktig verksamhet för kommunen och det arbete personalen lagt ner för att skapa en trygg och avslappnad miljö är helt fantastisk. Att verksamheten också ligger så centralt kommer förhoppningsvis innebära att man blir mer tillgänglig för besökare. Jag vill önska Emil med personal ett stort lycka till framöver!

 

Läs mer om öppenvården och se öppettider.

Invigningen firades med tårtkalas.

Om namnet LEVA-huset

Namnet LEVA-huset bygger på en förkortning av Lilla Edets öppenvård och AktivitetsCentrum.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »