Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-09-22
Senast uppdaterad: 2016-09-22

Lilla Edet förbättrar resultaten i ranking av företagsklimatet

Nu har Svenskt Näringsliv släppt årets ranking av Företagsklimatet i landets 290 kommuner. Lilla Edet klättrar 23 platser och ligger nu på plats 209.

Resultaten har bland annat förbättrats när det gäller service till företag med +71 placeringar, tjänstemännens attityder till företagande med +61 placeringar, konkurrens från kommunen med +56 placeringar, samt tillämpning av lagar och regler med +51 placeringar.

Ingemar Ottosson, kommunstyrelsens ordförande, säger så här om resultaten:

— Jag glädjer mig naturligtvis åt resultatet och framförallt att servicen till företagen har ökat. Nu måste vi fortsätta att utveckla vårt näringslivsarbete så vi fortsätter vår positiva trend.

Undersökningen baseras på tre lika stort viktade delar. En del är statistik från Statistiska Centralbyrån SCB. En del är en enkätundersökning och den sista delen är det samlade betyget som företagarna ger företagsklimatet i kommunen.

Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare i Lilla Edets kommun, säger:

— Det är roligt att Lilla Edets kommun stiger i Företagsklimatsrankingen. Det är vår bästa notering sedan Svenskt Näringsliv började göra sin mätning. Mycket arbete har gjorts och görs, men vi har en lång väg kvar innan vi är nöjda.

Läs mer om rankingen och se resultatet i sin helhet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 

Lunchmöte med Svenskt Näringsliv 6 oktober


Svenskt Näringsliv bjuder in dig som är företagare till ett lunchmöte torsdag 6 oktober för att presentera rankingen och diskutera vad vi tillsammans kan göra för att förbättra företagsklimatet i Lilla Edet.

Läs mer om lunchmötet och anmäl dig.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Välkommen!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »