Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-09-24
Senast uppdaterad: 2014-09-24

Litterär kväll med öppen scen på biblioteket

Lena Frantzén läser upp sina dikter på öppen scen.

Under tisdagskvällen anordnade Lilla Edets bibliotek en litterär kväll, där alla som ville fick chansen att läsa upp sina texter. Det var också prisutdelning för vinnarna i bibliotekets skrivartävlingar för barn och unga.

Tipspromenad, kylskåpspoesi och bokbyte inledde kvällen. Sedan var det dags för duktiga textförfattare att dela med sig av sina texter på en öppen scen.

– Det är tredje året i rad som vi anordnar en litterär kväll, berättar Christina Pettersson på biblioteket. Det finns en skrivargrupp som gärna ville ha en öppen scen, så vi ordnade det.

Unga duktiga skribenter


Publiken fick under kvällen höra en rad olika texter. Bland annat deltog vinnarna i den skrivartävling för barn och unga som biblioteket anordade under sommaren. Temat på tävlingen var "Drömmar".

Anna, 8 år, läste sin text som handlar om drömmen att ha en häst och hur livet med en häst skulle se ut.

William, 16 år, tolkade temat drömmar på ett mörkare sätt. I hans text blandas mysterier med medryckande miljöbeskrivningar från ett nutida Östeuropa.

Vinnarbidragen finns att läsa på biblioteket.

Skrivargrupp


Några av kvällens deltagare och publik tillhör en skrivargrupp, som uppstod efter att de hade gått en skrivarkurs på biblioteket. Sex av deltagarna bestämde sig för att fortsätta träffas en gång i månaden. En av gruppmedlemmarna är Lena Frantzén.
– Det är jätteroligt med litterär afton och att få höra texter. Tänk att det går att ha en öppen scen så anspråkslöst!

Själv bidrog Lena med några vackra dikter, bland annat en dikt om skogen.
–  Jag går i skogen varje dag med mina hundar. Det är nittio procent av mitt liv, svarar Lena på frågan varifrån hon har har fått inspiration till dikten.

Många sorters texter


Förutom Anna, William och Lena läste ytterligare fyra personer upp saker de hade skrivit. Det var Michelle, som läste en berättelse om hur det kan gå när man åker en tur till sin stuga en oktoberkväll. Kerstin bjöd på en text om ett par i 40-årsåldern. Agneta delade med sig av en rörande dikt på rim där hon beskrev en sjukdom. Avslutade gjorde Eva, med en text där alla ord började på samma bokstav, bokstaven S.

Christina Pettersson tyckte att det var roligt att texterna hade så olika karaktär.
– Det är spännande att det blev så olika typer av texter.

Kvällens besökare fick skriva kylskåpspoesi, fast utan kylskåp.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »