Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-03-01
Senast uppdaterad: 2016-03-01

Ljungskile SK spelar mot Syrianska FC i Svenska Cupen

Från vänster på bilden syns: Mats Andersson, klubbchef LSK; Kjell Johansson, ordförande kultur- och fritidsnämnden; Alexander Mellqvist, mittfältare i LSK; Lars Almén, klubbutvecklare LSK; Erland Holmdahl, klubbordförande LSK och Kajsa Paulsson, tf kultur- och fritidschef.

Söndag 6 mars kl. 14 flyttar Ljungskile SK sin hemmamatch mot Syrianska FC till Strömsvallen i Lilla Edet. Det är första gången som Ljungskile SK spelar en tävlingsmatch på elitnivå i en annan kommun. Evenemanget sker i samarbete med Kultur och fritid, Lilla Edets kommun och de lokala kompisklubbarna Edet FK, Lödöse Nygård IK och Hjärtums IS. Läs mer om evenemanget.
 
Det är genom ett samarbete mellan Ljungskile SK, Kultur och fritid, Lilla Edets kommun och de lokala kompisklubbarna Edet FK, Lödöse Nygård IK och Hjärtums IS som matchen på Strömsvallen möjliggjorts.
 
— Det är oerhört roligt att ge kommuninvånarna möjligheten att se elitfotboll på hemmaplan och väcka intresset för fotboll, säger Kjell Johansson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
 
Lars Almén är klubbutvecklare i LSK och stämmer in:
 
— Ljungskile SK vill tillsammans med grannklubbarna i regionen öka publikintresset. Det är första gången som LSK förlägger en tävlingsmatch på elitnivå i en annan kommun och det sker tillsammans med de lokala kompisklubbarna och Lilla Edets kommun. Vår duktige mittback Alexander Mellqvist bor i Lilla Edet och är född och uppvuxen på orten och har som ung spelat många matcher på just Strömsvallen där matchen kommer att spelas.

— Vårt samarbete med LSK:s kompisarklubbar i Lilla Edet är viktigt, särskilt för att bredda fotbollsintresset i hela området och även för att ge förebilder till unga Lilla Edet-bor, säger Erland Holmdahl, ordförande i LSK.

Alexander Mellqvist, mittfältare i LSK och Lilla Edet-bo.

Lilla Edet-bo spelar i Ljungskile SK


En förebild som finns i klubben idag är mittbacken Alexander Mellqvist, Lilla Edetbo. Alexander bor i Lilla Edet och började spela fotboll redan i unga år i Inlands IF, som numera heter Edet FK. 2005 gjorde Alexander sin första match i allsvenskan.
 
— Jag hoppas det blir en bra stämning under söndagens match och fint väder. Det är roligt att återigen få spela på Strömsvallen som är min gamla hemmaplan, berättar Alexander Mellqvist.
 
Alexander fick 2005 dåvarande Upplevelsenämndens ungdomspris som fortfarande delas ut för att uppmuntra och belöna aktiva ungdomar i Lilla Edets kommun.

Vill du gå på matchen?


Kultur och fritid erbjuder 50 biljetter till fotbollsintresserade kommuninvånare. Biljetterna släpps onsdag, 2 mars, kl. 8 och finns att hämta i Medborgarservice, kommunhuset, Järnvägsgatan 12. Max två biljetter per person. Först till kvarn gäller.

Mer information


Mer information om bland annat biljetter och parkeringsmöjligheter hittar du i evenemanget Ljungskile SK spelar mot Syrianska FC i Svenska Cupen.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »