Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-03-03
Senast uppdaterad: 2017-03-03

Lotta Nilsson först ut i föreläsningsserien Tillsammans Lilla Edet

Den 2 mars gästades Lilla Edet och Folkets Hus av Lotta Nilsson som driver Träningskliniken i Skärhamn och är tävlingsledare för Tenson Tjörn Triathlon. Under en föreläsningstimme talade Lotta om hur hon hittade tillbaka till livet och hur hon genom att ställa upp för andra helade sig själv. Lotta Nilsson var först ut som föreläsare i föreläsningsserien Tillsammans Lilla Edet, en mötesplats som syftar till att ta till vara på och utveckla det nära och positiva samspelet som finns mellan föreningsliv, näringsliv, medborgare och kommunen.

Lotta Nilsson var 2004 med om en tragedi, när hennes man Janne omkom i en drunkningsolycka i Florida, USA. De hade tillsammans precis öppnat Träningskliniken och förverkligat sin dröm om ett träningscenter där både vältränade och motionärer kunde mötas för att träna, träffas och trivas.  Plötsligt stod hon ensam i Florida med två barn och ett nystartat företag med anställda hemma i Sverige. Med känslor och värme berättade Lotta om sin väg tillbaka till livet och hur hon genom att ge och ta positiv energi från andra kunde finna glädjen och hitta tillbaka till livet igen. Med just glädjen som drivkraft har Tjörn nu en av Sveriges främsta Triathlontävlingar.

Att se och glädjas åt de små vardagslyckorna är viktigt, liksom att hitta sina "fyrar" som lyser upp det mörka, skänker tröst, glädje och skapar mening i livet.

— Genom att vila i fyrljuset en stund orkar du med det mörka ett tag igen, menar Lotta.

Publiken delaktig


Under föreläsningen var publiken också delaktig och övade till exempel på att säga positiva saker till sina stolsgrannar. Lotta förklarade:

— Säg det positiva du tänker om andra. Det lyfter dem och du får så mycket tillbaka. Varför ska du vara tyst om det du tänker är bra? Du blir ju själv inte mindre för att du får andra att känna sig bättre!

Föreläsningen innehöll också mycket skratt och humor. Att kunna visa sina egna svagheter och brister är också en del av att växa och skapar glädje och omsorg tillsammans med andra. När publiken fick berätta för varandra när de gjort bort sig rejält vid något tillfälle skrattades det gott i raderna.

Energi, glädje och omsorg ledord i Lottas ledarskap


Lottas företagsfilosofi bygger på energi, glädje och omsorg. Det är hennes nyckel för att skapa en energifull arbetsplats där medarbetare trivs och blommar. Genom att lyfta sina kollegor, oavsett om du är chef eller medarbetare, skapas positiv energi som leder till mer kraft och kreativitet.

Föreläsningen avslutades med mingel tillsammans med Lotta Nilsson och övriga deltagare, samt en god tapastallrik. Det blev en trevlig stund att utbyta tankar och återigen blev det många skratt när berättelserna om när man lyckats göra bort sig rejält kommenterades av bordsgrannarna.  

En del av föreläsningsserien Tillsammans Lilla Edet


Lotta Nilsson var först ut som föreläsare i föreläsningsserien Tillsammans Lilla Edet, som under året också gästas av Kristin Kaspersen, Bo Dahlbom och Tina Thörner.

Tillsammans Lilla Edet är en mötesplats som syftar till att ta till vara på och utveckla det nära och positiva samspelet som finns mellan föreningsliv, näringsliv, medborgare och kommunen. Tillsammans Lilla Edet arrangeras av Lilla Edet Företagscentrum, Folkets Hus och Lilla Edets kommun. Läs mer på lillaedet.se/tillsammans

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »