Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-02-15
Senast uppdaterad: 2019-02-15

Lyckad dag för alla dinosaurieälskare

I onsdags var dinosaurieexperten Sarah Sheppard på besök i biblioteket och berättade om olika sorters dinosaurier och deras livsresa. Barnen var modiga och vågade känna på en 90 miljoner år gammal dinosaurietand och bajskorv!

Lilla salongen i Folkets Hus var fylld med förväntansfulla barn som alla ville lära sig mer om dinosaurier när biblioteket ordnade en riktig dinosauriedag. Biblioteket bjöd in författare, illustratör och dinosaurieexperten Sarah Sheppard som berättade om sina favoritdjur, dinosaurier.

Kunskapstörstig publik

När Sarah Sheppard ställde frågor var det många händer i publiken som åkte upp. Barnen var väl pålästa om allt från hur de levde, vad de åt till namnen på olika dinosaurierna. Hon berättade mycket spännande och entusiastiskt fakta.

– Skulle en dino bajsa här i salongen skulle hela rummet fyllas, berättade Sarah till barnens skräckblandade förtjusning.


Något som de flesta besökarna inte visste, är att vi är omgivna av dinosaurier än idag, i den form vi känner till som fåglar. Rent vetenskapligt är fåglar dinosaurier som är mindre och som utvecklats och lärt sig flyga.


Dinosaurier som husdjur

Sarah illustrerar sina egna böcker och hade bland annat illustrerat en bild som visade hur stora dinosurierna var i jämförelse med en labrador. Hon gav sedan tips till barnen med glimten i ögat:

– För er som vill ha en dinosaurie som husdjur rekommenderar jag en Raptorex, den är mindre än många andra dinos och är mycket smidigare att ha hemma.

Hugo Albinsson och hans mamma Emma Töyrä passade på att gå den populära tipspromenaden

Tjusningen med dinosaurier

Efter Sarahs föreläsning fick alla som ville pyssla och gå en tipspromenad. Det var många som till tillfället i akt att testa sina kunskaper. Alla som deltog fick en stor dinosauriebrosch av Sarah.

När Hugo Albinsson 6 år, fick frågan vad som är det bästa med dinosaurer tvekade han inte utan gav ett snabbt svar:

– Att dom är köttätare. Hans mamma Emma Töyrä frågade om det även var för att de är stora, men det var inte alls viktigt enligt Hugo. 

Sarah Sheppard signerar böcker.

Populära djur

De var många som hade tagit med sig sina egna böcker som Sarah gladeligen signerade med personliga hälsningar.


– Vi är väldigt glada över att det blev så lyckat och att det kom många barn, sa Camilla Oscarsson, bibliotekarie på Lilla Edets bibliotek.

Hon berättade även att alla Sarah Sheppards böcker är utlånade på biblioteket så det visar att dinosaurier är ett populärt ämne för många barn.

Aktiviteten är den del av sportlovsaktiviteterna som pågår i kommunen vecka 7. Det finns såklart en hel del aktiviteter kvar på programmet - kika in på lillaedet.se/sportlov Öppnas i nytt fönster. nu direkt!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »