Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-11-17
Senast uppdaterad: 2015-11-16

Lyckad informationskväll inför gymnasievalet

Från Lilla Edets kommun deltog: Berit Laine, skoladministratör på Elfhems gymnasium, Teres Linchausen, ungdomsvägledare inom kommunala aktivitetsansvaret, Elisabet Svensson, studie- och yrkesvägledare och Carl Nyström, gymnasiechef.

Under förra veckan var det dags för informationskväll inför gymnasievalet. Kvällen riktade sig mot dig som ska välja gymnasieprogram och vårdnadshavare som önskar delaktighet och att ge stöd i valet. Redan från start var det fullt av ungdomar och vuxna som önskade mer information. Läs mer om gymnasievalet på lillaedet.se/gymnasieval.
 
— Det var ett stort tryck med många frågor under kvällen och väldigt roligt att så många valt att komma hit för att ställa sina frågor, säger Elisabet Svensson, studie- och yrkesvägledare i Lilla Edets kommun.

Under kvällen gick det att få svar på vilka gymnasieprogram som går att välja på, vilka behörigheter som krävs, hur gymnasievalet går till, när själva ansökan ska ske och studieekonomi. Det var ett särskilt stort intresse för mer information om hur man gör för att söka sig utanför Göteborgsregionen.

— Kvällen var trevlig och avspänd där många frågor fick svar, berättar Carl Nyström, gymnasiechef i Lilla Edets kommun.

Emil och Sören Mononen besökte informationskvällen inför gymnasievalet.

Positivt betyg från besökarna


Några av besökarna på gymnasiekvällen var Emil och Sören Mononen. Emil har redan bestämt vad han vill gå för program och nu är de här för att få svar på sina frågor.
 
— Det är perfekt med en sådan här kväll där det går att få samlad information om hur valet går till och vad som går att välja. Vi har även varit på flera skolor i Trollhättan för att få information, berättar Sören Mononen.
 

Mer information om gymnasievalet på lillaedet.se/gymnasieval


Glöm inte att välja gymnasieutbildning, anmälningsperioden är 15 december 2015-5 februari 2016. Mer information om gymnasievalet finns på lillaedet.se/gymnasieval.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »