Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-04-24
Senast uppdaterad: 2018-04-24

Lyckad UKM-festival

Dans, cosplay-kostymer, hårdrock, digital bildkonst, foto och portugisisk bossa nova. När UKM-festivalen (Ung Kultur Möts) i lördags gick av stapeln i Lilla Edet var variationen på vad de deltagande ungdomarna bjöd publiken på stor.

Applåderna blev många och atmosfären var på topp när ungdomar i åldrarna 13-20 år från Lilla Edet, Ale och Kungälv i lördags uppträdde på scenen och visade upp sina alster i ett galleri på Folkets Hus i Lilla Edet.

– Ungdomarna var mycket duktiga och det var väldigt trevlig stämning. Det märktes att de som deltog tyckte att det var roligt och att de var stolta över det de åstadkommit, konstaterar musikern Christian Kleinhenz som var en av de sex personer som ingick i festivalens urvalsgrupp med uppgiften att avgöra vilka av ungdomarna som skulle gå vidare till regionfestivalen UKM Västra Götalands län 19-20 maj i Nödinge.

Gick vidare till regionfinalen

Totalt var det tio personer som ställde ut sina verk och 11 bidrag som deltog på scenen. Av dessa gick åtta bidrag vidare till regionfinalen.

Scen:
Nicolas Lopez Fors, portugisisk bossa nova
RISE, hårdrocksband
Wilma Sjöberg, sång och akustisk gitarr
See 17, två dansande tjejer

Utställning:
Ellen Pettersson, akryl- och akvarellmålningar
Isabell Björkman, teckningar och texter med gemensamt tema
Mathias Karlsson, digital bildkonst
Sofia Lindén, cosplay-kostym

– Jag blev enormt imponerad av alla deltagares bidrag och jag hoppas verkligen att de unga som inte gick vidare till regionfestivalen det här året försöker nästa år igen när Ale kommun håller i UKM-festivalen. Jag är också mycket stolt över alla unga festivalarrangörer som gjorde en fantastisk insats under hela dagen, säger Anna Svensson, kultursamordnare, Lilla Edets kommun.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »