Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-03-22
Senast uppdaterad: 2016-03-22

Lyckat Öppet hus på Träffpunkt Hägern

Caroline Aronsson, brandman, och Åsa Svanberg-Sand, frivilligsamordnare och värd för trygghetsboendet Hägern, deltog från Lilla Edets kommun.

Under torsdagen var det dags för Öppet hus på Träffpunkt Hägern där både nyfikna och de som redan brukar besöka Hägerns aktiviteter var välkomna. Även anhöriga var välkomna för att få veta mer om de aktiviteter som erbjuds.

På Träffpunkt Hägern ordnas aktiviteter under dagtid för dig som är pensionär eller dagledig. Under torsdagen var det Öppet hus för att visa på de hälsofrämjande aktiviteter som finns i kommunen och för att visa upp verksamheten på Träffpunkt Hägern.

— Jättekul att så många är på plats och att det är fullt av föreningar här. Hoppas fler hittar till aktiviteterna som anordnas för äldre i kommunen efter detta, säger Åsa Svanberg-Sand, frivilligsamordnare och värd för trygghetsboendet Hägern i Lilla Edets kommun.

Ann-Christin Sädås är anhörigsamordnare inom äldreomsorgen i Lilla Edets kommun. Hon såg tillfället som en bra möjlighet att möta anhöriga för att besvara frågor och berätta om hur anhörigstödet kan hjälpa till och stötta. Från Räddningstjänsten deltog Caroline Aronsson, brandman i Lilla Edets kommun:

— Idag berättar vi om säkerhet och risker överlag som finns i vardagen. Dessa kan vara särskilt viktiga att tänka på som äldre om du till exempel har svårt att röra på dig. Äldre är även en stor riskgrupp för oss, därför fokuserar vi extra på deras säkerhet i vardagen. 

På Öppet hus deltog även de föreningar som har aktiviteter på Träffpunkt Hägern. Bland annat var PRO, SPF, Röda Korset, Studieförbundet Vuxenskolan, Svenska kyrkan och ABF där.

— Vi är här för att berätta om våra aktiviteter på Hägern. Varannan onsdag är vi här och spelar bingo med tanterna. Det är bara roligt om fler kommer till de aktiviteter som finns på Hägern, säger Ove Svensson från SPF Seniorerna.

Personal från Lindkullens kök bjöd på snittar och cider och pratade kring maten inom äldreomsorgen.

Nyfikna besökare lockades till Öppet hus


En av besökarna under Öppet hus var Briitta Tuomaala, boende på trygghetsboendet Hägern. Hon besöker Öppet hus för att få veta mer om vad som händer på Hägern.

— Vi flyttade in för ungefär en månad sen på Hägern i Lilla Edet från Göteborg. Jag har alltid varit förtjust i Lilla Edet och efter att ha stått på kö till trygghetsboendet fick vi äntligen en lägenhet. Vi trivs jättebra och har blivit väldigt positivt bemötta av alla. Ett särskilt tack till Åsa Svanberg-Sand som vi har haft mycket kontakt och hjälp av. Det ska bli roligt att upptäcka alla aktiviteter som finns här, berättar Briitta Tuomaala.

Läs mer om Träffpunkt Hägerns aktiviteter på lillaedet.se/dagverksamhet.

Briitta Tuomaala bor på trygghetsboendet Hägern och besökte Öppet hus för att veta mer kring vilka aktiviteter som finns.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »