Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-09-21
Senast uppdaterad: 2018-09-21

Många firade Familjecentralens dag på Öppna förskolan

Vidar, Sara och Nellie Johansson roade sig på Familjecentralens dag.

I dag firades Familjecentralens dag på Öppna förskolan i Lilla Edet. På plats var ett 20-tal glada barn i åldern 0-6 år, tillsammans med sina föräldrar.

Förutom allmän lek var det sång- och rytmikstund tillsammans med kulturskolans Ann-Catrine Persson som stod på programmet. Det bjöds också på korv med bröd, fika och ballonger till barnen.

– Det blev en jättelyckad dag med många besökare och glada barn, konstaterar förskollärare Anna Dahlén medan hon serverar en liten tjej en vattenmelonbit formad som ett hjärta.

Mysig stämning och många som firade

Efter att ha lek-lagat mat och dansat loss sitter Tova, snart två år, nöjt och äter korv med god aptit.

– Vi brukar vara på öppna förskolan både här i Lilla Edet och Lödöse. Det är kul. Nu är jag inne på sluttampen av min föräldraledighet, så vi får passa på, säger Tovas pappa Thomas Cederholm från Lilla Edet.

Sara Johansson, från Äsperöd, med barnen Nellie och Vidar är också flitiga besökare på Öppna förskolan.

– Idag har det varit mysig stämning och mycket folk. Många nya också, det var roligt. Barnrytmiken uppskattar vi mycket, Ann-Catrine är verkligen bra, säger Sara.

På gång under hösten

– Det känns verkligen roligt att Öppna förskolans verksamhet åter kommit igång ordentligt. Under hösten har vi, förutom våra vanliga tillfällen där vi leker, sjunger, pysslar och fikar, flera planerade aktiviteter att se fram emot, säger Ewa Ivarsson som är ny samordnare på Familjecentralen sedan i augusti.

Under oktober månad får Öppna förskolan i Lilla Edet besök från NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande). Då ska det pratas om trafiksäkerhet för våra små. Och både öppna förskolan i Lilla Edet och Lödöse gästas av Camilla Oscarsson, barn- och ungdomsbibliotekarie från biblioteket i Lilla Edet, som kommer och berättar om vad de har att erbjuda samt om högläsningens positiva effekter. 

Under hösten kommer också Ann-Catrine Persson tillbaka och håller sång- och rytmikstunder vid flera tillfällen.

Om Öppna förskolan

Öppna förskolan är öppen för alla föräldrar och barn mellan 0-6 år, tills barnet börjat förskoleklass. Här kan du och ditt barn delta i pedagogisk gruppverksamhet och du ges också möjlighet att träffa andra föräldrar att samtala med om livet som småbarnsförälder.

Öppen förskola finns både på Familjecentralen i Lilla Edet och i Tingbergsskolans fritidslokaler i Lödöse. Verksamheten på Öppna förskolan är avgiftsfri och leds av en förskollärare. Här har vi alltid en sångstund och möjlighet till pyssel, sagoläsning, spel och pussel.

Läs mer om Öppna förskolan på lillaedet.se/öppnaförskolanöppnas i nytt fönster

För mer information om planerade aktiviteter under hösten – klicka här.öppnas i nytt fönster

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »