Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2012-08-17
Senast uppdaterad: 2012-08-20

Maria Andersson – ny bildningschef

Maria Andersson
Lagom till skolstart får bildningsförvaltningen ny bildningschef. Maria Andersson kommer närmast från stadsdelen Majorna-Linné i Göteborgs Stad och tjänsten som områdeschef inom skolan.

Maria har lång erfarenhet av arbete inom förskola och skola. Med egenskaper som tydligt ledarskap, entusiasm och målfokusering ska Maria bidra till att skapa en attraktiv skola med goda resultat.

Kultur och fritid


Även verksamheter inom kultur och fritid faller under Marias vingar. Kultur och fritid är viktigt för människors välbefinnande. Det bidrar till det livslånga lärandet på flera olika sätt och har många olika målgrupper, menar Maria.

- Jag ser verkligen fram emot att få bli delaktig i utvecklingen av verksamheterna inom utbildning och kultur och fritid i Lilla Edet, säger hon.

Uppstart inför det nya läsåret


Arbetet som bildningschef inleddes med att Maria, tillsammans med utbildningsnämndens ordförande Leif Håkansson, träffade alla medarbetare inom skola och barnomsorg. Vid träffen presenterade Maria Andersson sina tankar och visioner, samtidigt som hon också fick tillfälle att presentera sig själv och säga hej.

- Arbetet ska ske tillsammans med medarbetarna. Samarbete är tillsammans med tydligt ledarskap med höga förväntningar i alla led viktiga framgångsfaktorer, menar Maria.

Hon betonade också vikten av att tänka långsiktigt och få alla medarbetare att känna sig delaktiga i det gemensamma arbetet med barn och ungdomar.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »