Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-07-23
Senast uppdaterad: 2015-07-23

Medborgardialog: Biblioteksflytt

Natalie Kovacevic och Galal Ammara har ställt frågor till ungdomar inför biblioteksflytten

Medborgardialogen kring biblioteksflytten fortsätter, denna gång av och för ungdomar. Tre ungdomar har ställt frågor till ungdomar i åldern 8-18 år i Lilla Edet om det nya biblioteket. Frågorna handlade om hur ungdomar vill att det nya biblioteket ska utformas och vad som är viktigt för att få fler att komma till biblioteket. Bland annat har de intervjuat personer utanför ICA, på fritids, skateparken och ridskolan. Dessutom har de frågat unga om deras åsikt på olika gruppchatter på Facebook.

Två av de som intervjuade var Natalie Kovacevic och Galal Ammara. Båda är gymnasieelever och inom samma åldersgrupp som personerna de frågat. De berättar att det varit roligt att vara ute och diskutera hur ungdomar önskar utforma biblioteket.   

— Genom att fråga andra har vi själva fått egna idéer och inspiration till hur vi önskar att biblioteket ska utformas, säger Natalie Kovacevic.

De berättar vidare att ett särskilt önskemål de fått från ungdomar är att biblioteket ska vara en studievänlig plats.

Lämna dina idéer och tankar!


I samband med utformningen av vår framtida kulturarena hoppas vi få en dialog med kommunens invånare. Två önskeväggar kommer finnas där du kan lämna dina idéer, tankar och synpunkter: en fysisk i Medborgarservice i kommunhuset och en digital här på webbplatsen. Frågorna utgår från de fyra temana: lokalens utformning, bok- och mediabeståndet, programverksamheten och öppettider. Läs mer om biblioteksflyttenlänk till annan webbplats och lämna gärna dina tankar, idéer och synpunkter på vår önskevägglänk till annan webbplats.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »