Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-06-18
Senast uppdaterad: 2015-06-18

Midsommarfirande på Klosterängens förskola

Hopp, skutt, sång och dans var dagens höjdpunkter när det var dags för midsommarfirande på Klosterängens förskola i Lilla Edets kommun. Alla förskolor i kommunen firar midsommar under dagen och denna gång besöktes Klosterängens förskola. Vi möts vid besöket av glada barn med blomkransar på huvudet som de själva gjort.

Redan under gårdagen började förberedelserna med att alla barnen var välkomna och klä midsommarstången. Det är dessutom extra fint dukat inomhus med fina servetter på bordet. Förväntansfulla barn och personal samlades för att dansa runt midsommarstången och sjunga till fiolen som en av medarbetarna på förskolan tagit med sig. Sångerna var klassiker som "Små grodorna" och "Räven raskar över isen". Ett försök gjordes att istället sjunga "Räven raskar över ängen" för att mer passa in med årstiden.

— Barnen har tränat på sångerna som sjungs idag. De flesta sångerna sjungs även under våra sångstunder, säger Josefine Karlsson som arbetar på förskolan.

Midsommarfirandet är ett samarbete mellan avdelningarna och något de ofta gör vid högtider och även vid Förskolans dag, på det sättet lär barnen känna varandra. Efter midsommardansen får barnen leka tillsammans på gårdarna.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »