Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-06-27
Senast uppdaterad: 2016-06-27

Midsommarfirande på träffpunkt Hägern

Sven-Olof Ohlsson och Allan Åkesson underhöll med musik. Här på bild tillsammans med frivilligarbetare Monica Skoglund.

Dagen före midsommarafton anordnade träffpunkt Hägern ett midsommarfirande för boende på trygghetsboendet Hägern och för andra som brukar besöka träffpunkt Hägern.

Förmiddagen bjöd på varmt och skönt väder, så midsommarfirandet inleddes med tillverkning av midsommarstång, kransbindning och varsitt glas alkoholfritt bubbel på altanen. För musikunderhållningen stod Sven-Olof Ohlsson och Allan Åkesson som spelade tillsammans på nyckelharpor.

—  Vi har spelat tillsammans i många år, bland annat i spelmanslag. Vi spelar fortfarande tillsammans då och då, trots att vi är 180 år gamla om man räknar samman vår ålder, säger Sven-Olof Ohlsson och skrattar.

Efter musikunderhållningen, som gick i sommarens tecken, blev det kaffe med jordgubbsbakelse. Bakelserna hade några av besökarna på Träffpunkt Hägern själva bakat.

Monica Skoglund, som är frivilligarbetare, berättar:

— Det är roligt att det är så många här. Jag har lett en grupp under våren, där vi träffas och bakar. Det är många av de personerna som är här i dag, ser jag!

Monica Skoglund berättar att hon tycker att det ger henne så mycket att fungera som frivilligarbetare. Att kanske kunna sätta guldkant på en äldre persons vardag berikar också en själv, berättar hon. Det var Monica Skoglund som tillsammans med frivilligsamordnare Åsa Svanberg-Sand anordnade midsommarfirandet. Åsa berättar:

— Utan frivilligarbetare hade vi inte kunna genomföra en sådan tillställning som i dag. Det är verkligen ett värdefullt arbete de gör. 

Läs mer om att fungera som frivillig/volontär i Lilla Edets kommun

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »