Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2013-07-15
Senast uppdaterad: 2012-07-05

Miljötänk i tanken

Båt ute på sjön
Minska risken för fisken, förändra tänket om tanken. Du kan göra miljön, människan och din motor en tjänst genom att byta till det miljövänligare bränslet alkylatbensin.

Det finns två sorters alkylatbränsle, en för 2-taktsmotorer och en för 4-taktsmotorer. Dessa kan bland annat användas i båtmotorer, gräsklippare, motorsågar, snöskotrar, motorcyklar, gokarts och mopeder.

Skillnader på bensin


Det är skillnad på bensin och bensin. Vanlig bensin innehåller ämnen som är miljöskadliga för både människa och natur, medan alkylatbensin är en av de renaste petroleumprodukterna som du kan köpa - hela 99 % renare än vanlig bensin. I alkylatbensin har giftiga ämnen, såsom det cancerframkallande ämnet bensen, tagits bort. Bensinen tåls att lagra och det går alldeles utmärkt att få igång din motor även efter långa stillastående perioder. Dessutom hålls tändstift och förbränningsrum renare jämfört med om den vanliga bensinen används.

Ditt val av bränsle är viktigt och påverkar oss alla. Från att du går bakom gräsklipparen till att du dörjar makrill med utombordaren.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »