Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-10-16
Senast uppdaterad: 2020-10-20

Missfärgat vatten på Vallenvägen i Utby

Uppdatering: problemet är nu åtgärdad.

- - - -

Idag fredag har fastigheter på Vallenvägen i Utby haft missfärgat vatten. Drifttekniker har varit på plats och underhållsspolning pågår. Underhållsspolningen bör avhjälpa problemet, men missfärgat vatten kan finnas kvar i ledningen inne på den enskilda fastigheten. Missfärgningen är helt ofarlig och brukar försvinna efter en stunds spolning i någon av hushållets kranar.

Missfärgningen som kan vara allt ifrån gul till brun består av små partiklar av rost från ledningarna. När trycket i ledningen förändras i samband med läckor, reparation eller underhåll av ledningsnätet kan partiklarna lossna och följa med vattnet. Rost är inte skadligt för hälsan men ser inte så trevligt ut och bör därför åtgärdas. Öppna därför en kran, gärna den som sitter närmast vattenmätaren, och spola ordentligt tills vattnet är klart igen.


Om problem med missfärgat vatten trots allt skulle kvarstå, vänligen kontakta enheten för vatten och avlopp via kommunens växel på 0520-65 95 00.


Vid akuta fel utanför kontorstid ringer du SOS Alarm Göteborg på 031-703 16 95, så kontaktar de ansvarig beredskapspersonal.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »