Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-03-07
Senast uppdaterad: 2014-03-07

Möt Elin Hansson - en av kommunens kockar

Elin Hansson är kock på Fuxernaskolan i Lilla Edet. Hon har ett stort intresse av matlagning och vill hela tiden utvecklas i sin roll som kock. Just nu studerar hon Hållbar Gastronomi på Folkuniversitet, samtidigt som hon jobbar.

Elin Hansson började på kostenheten 2007 och har arbetat inom flera områden, både som ekonomibiträde och kock. Det har gett henne en god kännedom och inblick i hur kostenhetens verksamhet fungerar.

Drivkraften att utvecklas och att inspireras gjorde att Elin ville börja studera vidare. Under en utbildning om klimatsmarta måltider fick Elin kännedom om YH-utbildningen Hållbar Gastronomi, och kände att den utbildningen skulle ge henne mycket.
- Jag vill veta vad man äter och hur det påverkar mig och andra, berättar Elin.
- Sen jag började utbildningen har jag fått en helt annan syn på mat och livsmedel - det tar jag nu med mig tillbaka till kostenheten.

YH-utbildningen ges i regi av Folkuniversitet och pågår under tre terminer. Elin är inne på sin andra period. Två dagar i veckan är hon också ute och jobbar. Att Elin läser och arbetar samtidigt tycker hon är en bra kombination.
- Man är hela tiden uppdaterad på vad som händer i verksamheten och samtidigt kan jag tillföra mina kunskaper kontinuerligt, berättar Elin.

På Skolmatsakademins webbplats kan du läsa Elins egen berättelse om hur det är att studera.
Skolkocken som pluggar vidarelänk till annan webbplats.

Skolmatsakademin, är ett kunskapsnätverk i Västra Götaland. Nätverket har startats för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Det är via detta nätverk som Elin kom i kontakt med YH-utbildningen Hållbar Gastronomi.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »