Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-02-06
Senast uppdaterad: 2017-02-06

Musikskolan utökar med drama/teaterkurser

Musikskolan breddar sin verksamhet med drama/teater. Teaterpedagog Sofia Spånberg kommer att arbeta med alla årskurser F-9.

Nu breddar musikskolan sin verksamhet med att starta upp kurser i drama/teater. Alla elever i grundskolan, årskurs F-9, kommer att kunna söka kurserna som är kostnadsfria.

Kurserna kommer att hållas utanför skoltid i Folkets Hus i centrala Lilla Edet för årskurs F-9, på Tingbergsskolan för årskurs F-5 och i Strömskolan för årskurs F-3. Tanken är att de yngre eleverna smidigt ska kunna ta sig från fritids till sin drama/teaterkurs. Kursstarter är under vecka 9.

Det är tack vare statsbidrag från Kulturrådet som det är möjligt att utöka musikskolans kursverksamhet. Tanken med statsbidraget är att göra verksamheten mer jämlik, bidra till att elevavgifterna hålls låga och förbättra möjligheten för nya elevgrupper att delta. Ingmarie Romell, musikledare på musikskolan förklarar:

— Många kommuner har kulturskolor, men vi är en musikskola. Statsbidraget syftar bland annat till att vi ska nå nya elevgrupper och därför är vi glada att nu kunna erbjuda andra konstformer utöver musiken. Det tryckte vi på i ansökan och det var säkert det som gjorde att vi fick en relativt stor summa för 2017. Det känns väldigt roligt att kunna bredda verksamheten!

Teaterpedagogen som kommer att hålla i drama/teaterkurserna heter Sofia Spånberg. Hon kommer närmast från kulturskolan Örgryte-Härlanda och kulturskolan City i Göteborg. Sofia berättar:

— Det är spännande att få vara en del av musikskolans utveckling. Där jag växte upp fanns inte teater som ett alternativ, vilket jag saknade. Därför är det extra roligt att få starta upp verksamhet så att barn och unga som vill spela teater får möjlighet till det.
 
Tanken är att eleverna i slutet på terminen ska göra ett framträdande för familj och vänner.

Det är begränsat antal platser per kurs och först till kvarn gäller. Läs mer om kurserna och gör anmälan på lillaedet.se/musikskolan.

Prova på drama/teater under sportlovet


Måndag 13 februari finns möjlighet att kostnadsfritt prova på drama/teater för elever i alla årskurser F-9. Ta en titt på lillaedet.se/sportlov för att se tiderna.

Trumpet- och trombonkurser


Ingmarie Romell berättar att statsbidraget också möjliggjort att musikskolan har kunnat starta upp en trumpetkurs och en trombonkurs, där platserna snabbt gick åt.

— Platserna fylldes fort, det var kul att se. Det är många år sedan vi hade kurser i trumpet och trombon senast, så att kunna erbjuda det igen är naturligtvis roligt.

Håll utkik efter fler kurser i vår


Musikskolan kommer också under våren att starta upp kostnadsfria kurser i dans i samarbete med Danspoolen i Vänersborg, men alla detaljer är ännu inte klara. Det planeras också kurser i bildskapande. Mer information kommer inom kort - håll utkik på lilledet.se/musikskolan.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »