Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-03-23
Senast uppdaterad: 2016-03-23

Namngivelse av Tingbergsskolans restaurang

Gun Mellqvist, kostchef och Marit Foss Fredriksson, rektor på Tingbergsskolan klipper tillsammans bandet vid invigningen.

Det är glada, ivriga och förväntansfulla elever som väntar utanför Tingbergsskolans restaurang när vi kommer på besök. Anledningen? Det är äntligen dags för namngivelse av skolans restaurang!

Surret från glada barn är högt när vi alla förväntansfullt väntar på att namnet på Tingbergsskolans restaurang ska avslöjas. När det väl är dags för avtäckningen av namnskylten blir det tyst fort.

— Är det spännande? frågar Gun Mellqvist, kostchef i Lilla Edets kommun, eleverna.

Tillbaka får hon ett rungande ja!

Kostchef Gun Mellqvist och rektor vid Tingbergsskolan Marit Foss Fredriksson klipper gemensamt bandet som inviger restaurangen för att visa på samarbetet på skolan. Till slut avslöjas namnet på Tingbergsskolans restaurang som blir restaurang Guldkullen. Namnet möts av ett jubel från både personal och elever.

Restaurang Guldkullen blev namnet på Tingbergsskolans restaurang. Maria Jacobsson som arbetar på kostenheten har gjort den vackra namntavlan.

Namnförslag från eleverna


Det är eleverna själva som lagt namnförslagen och varje klass har fått ge varsitt förslag. Juryn har bestått av kostenhetens personal.

— Både eleverna och vi i personalen har väntat länge på detta, berättar Lotta Granat som arbetar på kostenheten.

Det vinnande förslaget gavs av förskoleklass C som vinner en fruktkorg. På premiärdagen av restaurang Guldkullen stod tacos på menyn efter önskemål från eleverna. Till efterrätt serverades våfflor med bär och grädde.

— Det här är något som alla blir delaktiga i. Det är roligt att se glädjen hos eleverna vilket även är det som ger mig energi i arbetet, säger Gun Mellqvist.

Under tillfället hade Tingbergsskolan även besök av en representant från Skolmatsakademin. Skolmatsakademin har startats för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. De var där för att ta del av det goda exemplet med att namnge skolans restaurang.

Dagen till ära var det extra fin dukning på restaurang Guldkullen.

Namngivning av restauranger


Tingbergsskolans restaurang är den tredje som får sitt namn av kommunens skolor. Sedan tidigare heter Strömsskolans restaurang Kedjan och Ryrsjöskolans restaurang Hajen. Det är efter önskemål från eleverna som skolans restauranger namnges. Eleverna vill inte gå till "bamba" eller matsalen" utan till en restaurang. Det här har uppmärksammats av kostenheten på Lilla Edets kommun och därför får nu respektive skola en egen restaurang.

— Eleverna har framfört önskemål om att få gå till en restaurang och inte "bamba" eller "matsal". Det är även ett sätt att värdesätta måltidens roll under skoldagen, berättar Gun Mellqvist. 

Hon fortsätter:

— För att nå målen inom skolan måste eleverna även få sig ett bra mål mat under dagen.

12 maj är det dags för namngivning av restaurangen på Fuxernaskolan.   

Under dagen visades två nya tavlor upp i restaurangen. Tavlorna har mellanstadiet på Tingbergsskolan gjort.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »