Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-12-11
Senast uppdaterad: 2019-12-11

Nobelfest på Fuxernaskolan

Festmat, underhållning, hög stämning och givetvis prisutdelning – igår arrangerades Nobelfest på Fuxernaskolan för årskurs 4-6.

Nobelfest i samband med Nobeldagen har på Fuxernaskolan blivit tradition och hölls igår för fjärde året i rad. I aulan bjöds 130 förväntansfulla elever under eftermiddagen på festmat och underhållning i form av sång- och dansnummer framförda av frivilliga elever. Fuxernaskolans Nobelpris delades ut i kategorierna matematik, NO och skrivande samt ett fredspris.


– Prisutdelningen tycker jag är spännande. Om jag skulle vinna har jag nog störst chans inom skrivande. Sen tycker jag att det är roligt att våra lärare passar upp på oss under festen, berättar en nöjd fjärdeklassare medan varmrätten serveras.


Även några av sjätteklassarna konstaterar att prisutdelningen är en höjdpunkt.


– Och efterrätterna brukar vara väldigt goda, speciellt det året då vi fick kladdkaka, tillägger de.

Högtidligt och något att se fram emot

– Det märks på eleverna att de tycker att detta är högtidligt och något de ser fram emot, säger Malin Törneland, som till vardags är mentor och klasslärare för 6B men som också varit med sedan traditionen med Nobelfest började.


Efter höstlovet varje år drar olika utmaningar för eleverna igång veckovis, inom matte, NO samt en skrivutmaning som i år utgick från Barnkonventionen och hade temat ”Alla barns lika värde”.


– Vinnarna av dessa utmaningar får Fuxernaskolans Nobelpris som delas ut under festen. Därutöver delas också ett fredspris ut till en elev som under året varit en bra förebild genom att vara en god kamrat och bidra till en bra stämning på skolan, berättar Malin Törneland.

Årets festmeny

Förrätt: Vitlökstoast med kalkon, ostrulle och vindruvor

Varmrätt: Kycklingfilé med klyftpotatis och currysås

Efterrätt: Glass med både bärsås och chokladsås

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »