Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2013-12-10
Senast uppdaterad: 2013-12-10

Nobelmiddag på Fuxernaskolan

Den 10 december varje år är det Nobelfest. I år har eleverna på Fuxernaskolan, tillsammans med hemkunskapsläraren Ingela Hansson, tagit initiativ till en egen Nobelmiddag.

- Det är roligt att göra något för hela skolan, säger kostchef Gun Mellqvist.

Eleverna har själva tagit fram den trerättersmeny som serveras. Till förrätt bjuds det på grönsaksstavar med dipp och tunnbröd. Till huvudrätt serveras det kycklingfilé med klyftpotatis och bearnaisesås. Sist men inte minst är det pannacotta till efterrätt. De äldre eleverna serverar de yngre åldrarna, för att sedan själva bli serverade av pedagoger och kökspersonal.

Högstadieeleverna har tillagat förätt och efterrätt i hemkunskapen till de nästan 500 gästerna, medan skolköket har gjort huvudrätten. Eleverna har dukat med vita dukar och blå servetter och i slöjden har de gjort blomdekorationer av papper. På scenen står två uppklädda elever som för dagen är konferencier och några andra elever underhåller med musik.

- Det är första Nobelmiddagen någonsin på Fuxernaskolan. Nu sköter vi oss så att det blir fler, säger konferenciererna till gästerna.

- Eleverna har gjort ett fantastiskt jobb, summerar kostchef Gun Mellqvist dagen. Det har varit så trevligt!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »