Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-12-09
Senast uppdaterad: 2016-12-09

Nobelmiddag på Fuxernaskolan

I onsdags firade årskurs 4-6 på Fuxernaskolan nobelfest. Både lärare och elevrådet önskade göra något trevligt och speciellt i slutet på höstterminen och tankarna föll tidigt på en nobelfest, som både skulle inspirera till kunskap och bli en trevlig middag.

När mörkret sänkt sig utanför fönstren tändes ljusen på de fint dukade långborden inne i Fuxernaskolans aula. När eleverna gick in genom dörrarna möttes de av kungen och drottningen, som naturligtvis också ska finnas med på en nobelfest. Kungaparet för kvällen var rektor Junita Eklund och biträdande rektor Carina Blixt, som hälsade gästerna välkomna.

Eleverna fick sitta till bords och kvällen inleddes med tal och sång av konferencier Patrik Lilleeng, som är lärare i årskurs 6. Då offentliggjordes också att läslovstävlingen vunnits av årskurs 4, vilket skapade stort jubel hos alla fjärdeklassare. På det följde sånguppträdande av några elever själva.

Rektor Junita Eklund och biträdande rektor Carina Blixt hälsade välkommen, kvällen till ära som kungaparet.

Lärarna serverade


När det var dags för middagen tallriksserverades gästerna av lärare och personal klädda som servitörer i svart och vitt. På menyn stod hamburgare, nachochips och vitkålssallad. Till efterrätt serverades kladdkaka med grädde.

Nobelprisutdelning inspirerar till kunskap


Under kvällen delades nobelpris ut i olika ämnen som matematik, litteratur och ekonomi. Patrik Lilleeng berättar:

— Det här är något som eleverna har arbetat med i princip under hela hösten. De har fått uppgifter och utmaningar inom olika ämnen och samlat poäng, helt utanför den ordinarie undervisningen. Vi vill ju motivera och inspirera till kunskap och det här var ett trevligt sätt, eleverna har visat ett stort engagemang!

Vacker dukning mötte eleverna i Fuxernaskolans aula.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »