Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-08-20
Senast uppdaterad: 2019-08-20

Nu är nya kommunchefen på plats

Malin Krantz, Lilla Edets kommuns nya kommunchef.

Idag börjar Malin Krantz som kommunchef i Lilla Edets kommun.
”Jag kommer att lägga mycket fokus på kommunens roll som en modern serviceorganisation med invånare och företagare i fokus”, berättar Malin Krantz.

Nu är du på plats – hur känns det?
Det känns väldigt roligt. Under dagen har jag visats runt i kommunhuset och fått chans att träffa många av kommunens medarbetare. Jag har slagits av vilken bredd vi har och det känns också väldigt positivt att så stora delar är samlade på ett och samma ställe. Det ger snabba kontaktytor och personliga kontakter, vilket jag tycker är en fördel.

 

Vad är det i uppdraget som kommunchef som lockar dig?
Under mina 18 år inom kommunal sektor har jag ansvarat för delar av organisationer, nu lockas jag av möjligheten att få ta ett ansvar för helheten. Därmed blir det ju mycket upp till mig, och det tycker jag är spännande.

 

Vad ser du mest fram emot?
Till en början blir det en orienteringsfas för att lära känna kommunen, invånarna och verksamheterna. Inte minst för att skapa mig en bild av vår potential, möjligheter för utveckling och identifiera utmaningar. Jag kommer att lägga mycket fokus på kommunens roll som en modern serviceorganisation med invånare och företagare i fokus. Då är det nödvändigt att vi har klart för oss vad vi behöver arbeta med för att uppnå det som politiken och invånarna önskar.

 

Jag planerar också att besöka ett flertal av kommunens företag, i samråd med vår näringslivsutvecklare, för att höra hur de ser på saker och ting. För näringslivet är jätteviktigt i en kommun.

 

Vad har du i dagsläget för bild av kommunen?
Jag tänker på Lilla Edet som en välskött kommun, som liksom många andra kommuner strävar med sin ekonomi. Det är ju inte så att vi är ensamma om att befinna oss i den situationen utan det är ett hundratal kommuner som räknar med ett underskott 2019. Vi är många som sitter i samma båt. Dock är jag klart medveten om att vi har områden som vi måste arbeta med. Det är därför viktigt att jag nu orienterar mig för att kunna bidra med lösningar för hur vi ska fortsätta att utvecklas.

 

Jag har mötts av mycket vänlighet och jag tror att det handlar mycket om att man i en mindre kommun får en mer nära kontakt, både inom kommunen i stort och inom kommunen som organisation och arbetsgivare. Det är min upplevelse.

 

Vem är Malin Krantz - hur skulle du beskriva dig själv?
Jag är en trebarnsmamma från Munkedal som i grunden är ekonom. Jag har arbetat som verksamhetscontroller, administrativ chef och ekonomichef innan jag för åtta år sedan blev socialchef. Jag har varit socialchef i två kommuner, senast i Uddevalla.

 

Jag gillar att bidra, har mycket kraft och energi, vet vad jag vill och är lösningsorienterad.

 

 

Läs även tidigare artikel om när Malin Krantz rekryterades. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »