Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-09-30
Senast uppdaterad: 2020-10-01

Nu öppnar vi för besök på våra äldreboenden!

Mot bakgrund av minskad smittspridning och ökad kunskap om covid-19 och de åtgärder som redan vidtagits inom äldreomsorgen, har regeringen meddelat att det tillfälliga förbudet mot besök i särskilda boendeformer för äldre inte förlängs efter den 30 september. 1 oktober öppnar vi upp för besök på våra äldreboenden. Ta del av de lokala råd och rekommendationer som gäller vid besöken.

Vi är angelägna om att de boende skyddas från att bli smittade av covid-19 och hoppas därför att du som anhörig respekterar de råd och rekommendationer vi har när du besöker din anhörig på boendet. Hög ålder är den främsta riskfaktorn för allvarlig sjukdom i covid-19. Vi har därför alla ett ansvar att skydda äldre personer mot smitta.

Detta gäller för att minimera risker för smittspridning vid besök:


 • Symtom? Stanna hemma!
  Stanna hemma vid minsta symtom såsom förkylning, hosta, feber eller allmän sjukdomskänsla tills du har haft minst två helt symtomfria dagar.

 • Begränsa antal besökare
  Begränsa antal besökare så att ni har möjlighet att hålla avstånd till varandra, till den ni besöker, till personal och övriga på boendet.

 • Vistas avskilt
  Vi ser gärna att ni under besöket vistas enbart i den enskildes lägenhet. Vid fint väder går det jättebra att vistas ute och kanske gå en promenad.

 • Boka lokal vid fler än två besökare
  Är ni fler än två besökare är det svårt att hålla avstånd i lägenheterna. Möjligheten finns då att vistas i anvisad lokal. Meddela enheten i förväg så bokar vi lokalen.

 • Tvätta händerna
  Tillämpa god handhygien inför besöket, under besöket och efter besöket. Använd handspriten som finns i entrén och utanför enheterna.

 • Berätta att du varit här!
  Fyll i vår besöksliggare som finns vid ingången till enheten. Det är viktigt för oss att vi vet vem som har varit på besök om det uppstår ett behov av smittspårning.

Upplever du att några av hållpunkterna svåra att efterfölja så kontakta personalen så hjälper de till med att finna lösningar. I entrén på boendet och på kommunens webbplats finns alltid uppdaterad information gällande aktuella råd och rekommendationer – ta alltid del av den!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »