Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-01-03
Senast uppdaterad: 2019-01-03

Nu söker vi dig som vill bli språkvän!

Att vara språkvän innebär att du har möjlighet att stötta en nyanländ att få en bra start i vår kommun och att snabbare komma in i det svenska samhället. Samtidigt får du inblick i en annan kultur. Genom en frivillig insats, som att bli språkvän och att dela med dig av erfarenheter och kunskaper, kan du bidra till en bättre integration.

Vi söker dig som är öppen och intresserad av att träffa människor från andra kulturer i ett ömsesidigt utbyte. Du får hjälpa nyanlända att öva svenska och lära dem hur det svenska samhället fungerar. Inga speciella förkunskaper behövs utan alla kan bli språkvän, såväl unga som äldre. Du kan vara språkvän till en person, ett par, ett kompisgäng eller en familj.

Vad gör man som språkvän?

Det är du och den nyanlända som tillsammans bestämmer när ni ska träffas och vad ni vill göra. Det viktiga är att ni umgås och har trevligt tillsammans. Ni kan exempelvis promenera, äta och fika tillsammans, laga mat och baka samt utöva gemensamma intressen inom kultur, idrott och hantverk.

Hur blir man språkvän?

Efter att du anmält intresse för att bli språkvän kommer du att kallas till ett informationsmöte. Matchning av nyanländ och språkvän sköts av medarbetare på kommunens arbetsmarknadsavdelning. Efter matchningen fortsätter ni som har parats ihop att träffas på egen hand.

Läs mer och anmäl ditt intresse på lillaedet.se/blispråkvän

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »