Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-02-04
Senast uppdaterad: 2016-02-04

Ny bibliotekschef

Erik Larsson tillträdde som bibliotekschef vid årsskiftet.

Vid årsskiftet tillträdde Erik Larsson som ny bibliotekschef i Lilla Edets kommun. Tidigare har han projektlett flytten av biblioteket och tillträder nu tjänsten som bibliotekschef. Vi har fått en intervju med Erik för att veta mer om biblioteksverksamheten och hans nya roll som bibliotekschef. Erik går på föräldraledighet i februari fram till augusti och under den tiden går Johanna Ljung Abrahamsson in som bibliotekschef.

Erik Larsson tillträdde sin nya roll som bibliotekschef vid årsskiftet. Tidigare har han bland annat projektlett flytten av biblioteket i Lilla Edet till nya lokaler. Det är en satsning på biblioteksverksamheten som ligger bakom den nya tjänsten som bibliotekschef.

— En satsning sker nu på biblioteksverksamheten i kommunen där min roll är en del och bibliotekslokalen i den nya kulturarenan en annan. Det ska bli väldigt roligt att få fortsätta utveckla biblioteksverksamheten i hela kommunen med både huvudbiblioteket i Lilla Edet och filialen i Lödöse, säger Erik Larsson, bibliotekschef.

Han fortsätter:

— I och med flytten till nya lokaler för biblioteket i Lilla Edet skapas möjligheten att få en gemensam mötesplats för bibliotek, musikskolan och Folkets Hus i en ny kulturarena. Kom och besök oss den 16 april!

Bibliotekslokalerna i Lilla Edet och Lödöse är bara en del av biblioteksverksamheten i kommunen. Den består även av aktiviteter som Boken kommer, skolbesök, möjlighet att låna böcker via webben och även samarbeten som Bibliotek i Väst som ger låntagare tillgång till ett stort antal titlar.

Biblioteket som mötesplats


Arbetet pågår nu för fullt i lokalerna i Lilla Edet för att ställa allt i ordning inför invigningen 16 april. Det är i den nya lokalen som bibliotekspersonalen har sina arbetsplatser, vilket innebär en närhet till verksamheten.

— Jag ser fram emot att möta våra besökare i de nya och fräscha lokalerna där mycket energi har lagts på att lyssna in deras önskemål och behov. Vi ska fortsätta med den kontinuerliga dialogen med medborgarna för att forma biblioteket till deras vardagsrum i samhället, säger Erik Larsson.

Mötesplats är ett återkommande ord när Erik berättar om vikten av bibliotek i samhället. Att vara med och skapa en demokratisk mötesplats för alla medborgare är även en viktig del för honom i rollen som bibliotekschef.

— Det som driver och inspirerar mig i rollen som bibliotekschef är att skapa en mötesplats för alla och att arbeta för läsfrämjande, berättar Erik Larsson.  
Den närmsta tiden kommer Erik vara föräldraledig och återkommer i augusti med nya krafter. Under hans föräldraledighet går Johanna Ljung Abrahamsson in som bibliotekschef.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »