Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-06-20
Senast uppdaterad: 2018-06-20

Ny fastighetsägare i kommunen - Fortinova

Ann Marie Derengowski, förvaltningsansvarig och Richard Jande, kommersiell förvaltare på Fortinova träffade bland annat kommunalrådet Carlos Rebelo Da Silva (S) samt Ylva Laudon, handelsutvecklare på FöretagsCentrum.

En ny fastighetsägare har etablerat sig i Lilla Edets kommun – Fortinova. Det Varbergsbaserade fastighetsbolaget tog i mars i år över tidigare fastighetsägaren GEKÅs fastigheter. Det gör Fortinova till en av de största fastighetsägarna i Lilla Edets kommun med kring 450 hyreslägenheter i Lilla Edet och Lödöse. Företaget äger också ett antal kommersiella fastigheter som inrymmer till exempel kommunens trygghetsboenden, Nya Skolans lokaler samt en del andra kommersiella fastigheter i centrala Lilla Edet.

Fortinova är ett ungt och expansivt fastighetsbolag, som på kort tid har blivit en betydelsefull aktör längs västkusten. Bolaget grundades 2010 och äger i dagsläget cirka 1 300 hyreslägenheter, från Falkenberg i söder till Uddevalla i norr. Bolaget har också ett antal kommersiella fastigheter på flera orter.

Lilla Edet - ett attraktivt läge för etablering

På senare tid har Trestadsområdet blivit ett allt viktigare område för Fortinova. Lilla Edet, med sitt natursköna läge och bra pendlingsmöjligheter till Göteborg och Trollhättan och med havet bara en kvart iväg, är en naturlig plats för Fortinova att etablera sig på. Anders Johansson, Fortinovas VD berättar:

– Det här är en av de större fastighetsaffärerna i regionen på senare tid. Totalt tillträdde Fortinova fastigheter värda 400 miljoner kronor under våren, men då ingår även en investering i Trollhättan.

För hyresgästerna i Lilla Edets kommun kommer det inte att märkas några dramatiska förändringar. Förvaltningen fortsätter som vanligt, men med ny ägare. Fortinovas ambition är att växa i attraktiva orter och att alltid ha kunderna i fokus.

– Vi eftersträvar ett bra samarbete med kommun och näringsliv. Vi ser goda utvecklingsmöjligheter i Lilla Edet med omnejd och är övertygade om att attraktionskraften kommer att öka betydligt framöver. Vi vill vara med i utvecklingen och arbeta för att trakten ska bli en ännu bättre plats att leva på, säger Anders Johansson.

Säte i Varberg

Fortinova har sitt kontor i Varberg och det är också därifrån kundtjänst arbetar. Fastighetsskötarna som hyresgästerna i Lilla Edet möter är dock fortfarande samma bekanta ansikten som tidigare. Ann Marie Derengowski som arbetar som förvaltningsansvarig på Fortinova berättar:

— Fastighetsskötarna är samma personer som tidigare. GEKÅ har haft en bra organisation som vi tar över och vi strävar efter att behålla samma personal. Vi går lite försiktigt in och känner oss fram här, allt fungerar ju olika på olika ställen.

Träffades för dialog

I mitten av juni träffades representanter från Lilla Edets kommun och Fortinova för att presentera sig för varandra och för gemensam dialog. Anna Stenlöf, samhällsbyggnadschef:

 

— Kommunen arbetar mycket med bostadsförsörjningsfrågor, där blir Fortinova naturligtvis en viktig aktör och speaking partner. Det är viktigt att vi ger varandra input, så att det kan bli så bra som möjligt.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »