Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-08-03
Senast uppdaterad: 2016-07-20

Ny förskola öppnade i årsskiftet i Lödöse    

Vid årsskiftet öppnade Gossagårdens förskola som ligger i området Ekeberg i södra Lödöse. Förskolan har två avdelningar, Sörgården och Norrgården, som tar emot barn i åldern 1-5. Längre fram kommer den provisoriska förskolan att ersättas av en permanent. Just nu pågår inflyttning till de nybyggda områdena i Ekeberg.

Förskolan ligger i ett expansivt område där många av de nyinflyttade har barn. 

— Många av de föräldrar vi möter är väldigt positiva till både området och förskolan, säger Sofia Johansson, barnskötare i Lilla Edets kommun.

Hon fortsätter:

— Vi som jobbar på förskolan älskar vårt jobb och förhoppningsvis speglar det även av sig på föräldrarna och barnen. Det är så roligt att vi äntligen har öppnat här i Gossagården!

Inifrån Gossagårdens förskola.

Inbjudande gård


I anslutning till förskolan finns en gård med bland annat sandlåda, gungor, asfalterade cykelvägar och gräsytor. Personalen har själva fått tycka till och önska föremål till gården.

— Vi önskade oss en kulle där barnen har möjlighet att åka pulka på vintern och utnyttja till andra aktiviteter på sommaren. Kullen har varit populär i vinter, berättar Sofia Johansson.

Förskolan ligger även nära skogsområden dit pedagogerna går tillsammans med barnen.

Positiv respons vid föräldramöte


På ett av föräldramötena på Gossagårdens förskola bjöds även de föräldrar som väntar på att få flytta till Ekeberg till sommaren in.  

— Det blev ett mycket positivt möte som många av föräldrarna kom till, till och med de som ännu inte har skolat in barnen. Bland annat diskuterade vi vår likabehandlingsplan i förskolan, säger Sofia Johansson avslutningsvis.

Efterfrågan på förskoleplatser


Det är en ökad efterfrågan på förskoleplatser som ligger bakom byggnationen av Gossagårdens förskola. Nu under hösten utökas förskolan med ytterligare platser.

— Just nu blir det fler barn i området på grund av inflyttning, vilket är riktigt skoj! Det är många barnfamiljer som flyttar in på Ekeberg under maj-oktober när husen i området blir inflyttningsklara, berättar Cecilia Friberg, chef för mark och exploatering i Lilla Edets kommun.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »