Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-08-28
Senast uppdaterad: 2019-08-28

Nyinvigning av biblioteket i Lödöse

På måndag 2 september öppnar Lödöses bibliotek sin verksamhet i nya fina lokaler. Officiell invigning med bland annat tal, fika och livemusik blir det torsdag 5 september.

Under sommaren har arbetet med flytten till nya lokaler i Lödöse museum pågått och just nu arbetas det för fullt med det sista innan biblioteket åter öppnar för allmänheten.

– Vi ser allihop fram emot att få jobba i nya fina lokaler som vi har kunnat vara med att forma från början och utifrån vår egen verksamhet, säger Christina Hurtig, bibliotekschef.


Satsning på barn och unga

En extra satsning görs på barn- och ungdomsavdelningen. Nya böcker har inhandlats för kommande sagolördagar och den nya hästklubben. Hästklubben kombinerar häst- och bokintresset och leds av en bibliotekarie som har många års hästerfarenhet som till och med vet vad både vojlock och träns är.

De nya lokalerna är anpassade för möjligheten att kunna ha flera olika användningsområden, sagostunder, film eller andra aktiviteter.

– Vi har valt mycket möbler på hjul för att kunna vara så flexibla som möjligt, säger Camilla Oscarsson bibliotekarie för barn och unga.


Välkommen på invigning

Torsdag 5 september klockan 17–19 firar vi Lödöses nya bibliotek med pompa och ståt. Det blir invigningstal av Carina Andersson, ordförande för kultur- och fritidsnämnden, livemusik och sagostunder för barnen. Alla barn som deltar får en liten bok med sig hem. Vi bjuder så klart på fika!

Du får också tips på vad biblioteket erbjuder förutom att du kan låna böcker, film och läsa tidningar alldeles gratis. Bland annat visar vi dig hur du kan läsa boken digitalt, berättar om möjligheten att få en bok inläst, hur du kan låna en bok med stor stil, lättläst eller på ett annat språk.

Bemannade öppettider Lödöse bibliotek (från 2 september)

Tisdag 9–16
Torsdag 9–19
Fredag 11–16


För att läsa mer och ta del av alla aktiviteter på biblioteket kika in på
lillaedet.se/bibliotek eller facebook.com/LillaEdetsbibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Välkommen!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »