Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-12-05
Senast uppdaterad: 2017-12-05

Nyinvigning av Frendo Preem Ström i lördags

Från vänster i bild: Julia Färjhage (c), Ingvar Svensson, Christian Berg, Carlos Rebelo Da Silva (s).

I lördags var det dags för nyinvigning av Frendo Preem på Ström. Det firades med att det gick att tanka billigt, med gratis korv och bröd för besökarna och med lotteri med julskinkor som vinst. Dagen blev en succé som lockade nästan 600 kunder som tankade eller besökte butiken.

De tidigare ägarna av Frendo/Ströms Bilservice, Ann-Britt och Ingvar Svensson, har drivit verksamheten i snart 30 år och i lördags tog de nya ägarna Lena och Christian Berg över.— Det blev en succé i dag! Vi har sällan träffat så många glada människor samtidigt, det kändes väldigt bra, berättar de nya ägarna Lena och Christian Berg.

Kommunalråd och handelsutvecklare uppvaktade

Onsdagen innan nyinvigningen var de två kommunalråden Carlos Rebelo Da Silva (s) och Julia Färjhage (c) samt handelsutvecklare Ylva Laudon från Företagscentrum på plats och uppvaktade nya ägaren Christian Berg med blommor och diplom. Tidigare ägaren Ingvar Svensson arbetar kvar som anställd och var naturligtvis också på plats under uppvaktningen.Ingvar Svensson berättar att de tog över verksamheten 1988. Då var det en traditionell bensinstation med bilverkstad och ett gatukök som granne. Under åren hände mycket, Ingvar och Ann-Britt utvecklade verksamheten och byggde ut. Det som tidigare var bilverkstad är idag en verksamhet med försäljning av däck, uthyrning av släpkärror och en gör-det-självtvätt. Nu lämnar de över en modern servicebutik med allt från biltillbehör till livsmedel och fastfood.

Gott om utvecklingsidéer

Christian Berg har planer på hur verksamheten kan fortsätta att utvecklas. Tankar finns på att installera en automattvätt för bilar samt bygga ny gör-det-självtvätt.— Det byggs mycket i Ström och fler människor kommer att flytta hit. Det är en kul utveckling, Ström och hela Lilla Edets kommun är hett nu. Då behövs det också någonstans för folk att tvätta bilen, där ser jag att vi kan utveckla verksamheten ytterligare.Christian Berg nämner också att det finns tankar på att eventuellt bygga ut servicebutiken ytterligare med större butiksyta för att kunna möjliggöra för kunder att kompletteringshandla. Att utöka serveringsytan samt att börja servera frukost är en annan utvecklingsidé. Eventuellt kan laddstolpar till elbilar också bli något som kan dyka upp med tiden.Framtiden får utvisa vad som blir verklighet, men det finns gott om idéer för utvecklingen av Frendo Preem Ström. Vi önskar lycka till!
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »