Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-05-16
Senast uppdaterad: 2019-05-16

Ny kommunchef i Lilla Edets kommun

Foto: Jonas Krantz

Nu är det klart att Malin Krantz blir ny kommunchef i Lilla Edets kommun och tillträder tjänsten den 20 augusti. Kommunstyrelsen fattade beslutet vid ett extrainsatt sammanträde idag torsdagen 16 maj.

Malin har många års erfarenhet att leda kommunal verksamhet och kommer närmast från tjänsten som socialchef i Uddevalla kommun. Tidigare har hon bland annat jobbat i Falkenbergs kommun och Tanums kommun.

 

Det känns fantastiskt roligt att få chansen att tillsammans med politiker och medarbetare skapa förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling för Lilla Edets kommun. Jag kommer att lägga mycket fokus på kommunens roll som en modern serviceorganisation med invånare och företagare i fokus, säger Malin Krantz.

 

I samband med att kommunchef Lena Palm aviserade att hon hade för avsikt att gå i pension under sommaren påbörjades rekryteringen av en ny kommunchef. Rekryteringsprocessen har löpt på bra där både politiker, medarbetare och arbetstagarorganisationen varit delaktiga.

 

Julia Färjhage, kommunstyrelsens ordförande, är nöjd med rekryteringen:

 

Efter en bra och gedigen process, där vi kan konstatera att det är många som vill jobba i Lilla Edets kommun, är jag väldigt glad att vi kan välkomna Malin som kommunchef i Lilla Edets kommun! Vi har sökt efter en ledare som tillsammans med politiker och medarbetare vill fortsätta utvecklingen till en attraktiv boende- och näringslivskommun, och vi har hittat den personen i Malin. Malin har gjort ett starkt intryck på oss alla och jag ser fram emot att jobba tillsammans med henne, säger Julia Färjhage, kommunstyrelsens ordförande.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »