Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-10-08
Senast uppdaterad: 2018-10-10

Nytt politiskt styre i Lilla Edet

Från vänster: Julia Färjhage (C), Jonas Hilmersson (KD), Eva Lejdbrandt (L), Mattias Hammenfors MP och Zara Blidevik (M)

Efter två mandatperioder med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna i majoritet blir det nytt styre i Lilla Edet vid årsskiftet. Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet har idag meddelat att de tillsammans har för avsikt att ta över styret i Lilla Edet de kommande fyra åren, 2019–2022. Tillsammans får partierna 13 mandat av totalt 31 mandat i kommunfullmäktige och kommer att styra i minoritet.

– Det finns mycket att uträtta i kommunen och vi som tar över styret har en gemensam agenda som sätter fokus på att ha ordning och reda i ekonomin samtidigt som vi utvecklar kommunen. Vi har fantastiska möjligheter i vår kommun, med goda kommunikationer och vacker natur - dessa möjligheter ska vi ta vara på. Samtidigt ska vi ta oss an utmaningarna i kommunen i form av svag ekonomi, låga resultat i skolan och ett högt ohälsotal, säger Julia Färjhage, tillträdande ordförande för kommunstyrelsen och fortsätter:


– Kommunen är en attraktiv boendekommun som har ett geografiskt strategiskt läge. Men fler detaljplaner måste färdigställas för att inte tappa fart i kommunens utveckling, det gäller även framtagande av mer verksamhetsmark. Ett förbättrat företagsklimat ska också prioriteras.

– Vi känner varandra väl och har tagit fram flera budgetar tillsammans, vi vet hur vi ska samverka och samarbeta. Vi är väldigt förbereda på att ta över, avslutar Julia Färjhage.


Så fördelas mandaten i Lilla Edet i valet 2018:

Arbetarpartiet - Socialdemokraterna

8
Centerpartiet6
Kristdemokraterna1
Liberalerna
1
Miljöpartiet
1
Moderaterna
4
Sverigedemokraterna8
Vänsterpartiet2

Totalt

31

 
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »