Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-04-21
Senast uppdaterad: 2016-04-21

Ny tvättstuga invigdes i kommunhuset för hemtjänstens tvätt

Annica Linnér fick äran att klippa bandet och Malin Andersson assisterar.

I fredags invigdes en tvättstuga i arbetsmarknadsavdelningens regi i kommunhuset. Tvättstugan är en del av arbetsmarknadsavdelningens caféservice och är ett samarbete med hemtjänsten.

Invigningen skedde med bandklippning och tårtkalas där all personal och praktikanter från arbetsmarknadsavdelningen var inbjuden tillsammans med de som varit inblandade under uppstarten, bland annat personer från hemtjänsten.

Johanna Laudon, enhetschef på arbetscentrum, arbetsmarknadsavdelningen (AMA), berättar:

— Tidigare lämnades tvätten till äldreboendet Lindkullens tvättstuga, men när den möjligheten försvann började hemtjänsten undersöka andra möjligheter. AMA fick frågan och ställde sig positiva, då vi ständigt är på jakt efter nya sysselsättningsplatser och praktikplatser.

I kommunhuset fanns sedan tidigare en tvättstuga i anslutning till hjälpmedelsförrådet där det var utrymme att sätta in fler tvättmaskiner. Maskiner flyttades till den befintliga tvättstugan i kommunhuset och en del av hjälpmedelsförrådet iordningställdes för hantering av den rena tvätten.

Biståndsbedömd tvätt från hemtjänsten i Lilla Edet och Ström


Malin Andersson, arbetsledare på Caféservice, berättar att det är tvätten från hemtjänsten i Lilla Edet och Ström som tas emot i den nya tvättstugan. De som arbetar med tvätten har en vecka på sig att hantera den från att den kommer in tills den ska vara klar, struken och paketerad för avhämtning av hemtjänstpersonalen. Tillsammans har man utformat bland annat ett system där tvätten signeras in och ut i anslutning till tvätteriet. Mycket tvätt kommer att passera, så är det viktigt att ha ett bra och tydligt system för att kvalitetssäkra hanteringen.  

Personalen på caféservice har varit positiv, berättar Malin Andersson:

— En del av våra deltagare behöver ibland lugn och ro och då kan det vara skönt att gå ifrån caféservice en stund och arbeta själv i tvättstugan. De allra flesta tycker också att variationen av arbetsuppgifter är trevlig!

Läs mer om arbetsmarknadsavdelningen.

Sayda, Robab, Johanna och Katarina gillar variationen på uppgifterna.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »