Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-11-19
Senast uppdaterad: 2021-11-19

Orange vykort hem i brevlådan

I dagarna får du ett orange vykort hem i brevlådan från Lilla Edets kommun med information om vart du kan vända dig för stöd ifall du eller någon i din närhet utsätts för någon form av våld eller hot om våld alternativt om du själv utövar våld. Vykorten skickas till alla hushåll i kommunen.

Nu skickar Lilla Edets kommun ut "En kommun fri från våld"-vykort till alla hushåll i kommunen med information om var man kan få stöd och hjälp, både om man blir utsatt för våld och om man utsätter någon annan för våld. Detta som en del i Lilla Edets kommuns uppmärksammande av det nationella initiativet ”En vecka fri från våld” under vecka 47 samt det långsiktiga förebyggande arbetet mot våld i nära relation som pågår i kommunen.

 

– Våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem. Därför lägger Lilla Edets kommun mycket kraft på ett långsiktigt våldsförebyggande arbete. En del i detta är att på olika sätt informera om vart du kan vända dig för stöd ifall du eller någon i din närhet utsätts för någon form av våld eller hot om våld alternativt om du själv utövar våld. Genom att skicka vykort till alla hushåll i kommunen når informationen ut på ett direkt sätt till väldigt många och vi hoppas att fler av dem som behöver, tar steget att höra av sig och be om stöd, säger Sofia Enström, folkhälsoutvecklare i Lilla Edets kommun.


Läs mer om kampanjveckan "En vecka fri från våld" och ta del av hela veckans program på lillaedet.se/frifrånvåld Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »