Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-10-31
Senast uppdaterad: 2018-10-31

Pappas Pärlor på plats i Folkets Hus

Proffesionella pysslaren och konstnären Johan Karlgren, mer känd som Pappas Pärlor har över 100 000 följare på Instagram och syns flitigt i både sociala och mer traditionella medier. Som namnet kanske antyder så skapar Johan sina verk med pärlor och temat kretsar ofta kring TV-spel och populärkultur. Igår, tisdag 30 oktober, höll han i en workshop med temat skräck på Folkets Hus anordnad av biblioteket.

Det var full fart i stora salongen där barn och ungdomar från 7 år under eftermiddagen kunde lägga pärlplattor och göra nyckelringar med läskiga motiv. Johan hjälpte glatt till med både strykning och borrande för att fästa själva nyckelringen i barnens kreationer. Av bara farten blev det såklart också en hel del tipsande, inspiration samt ett och annat gott råd till deltagarna som var över 60 till antalet.

Det blev många pärlplattor under timmarna i Folkets Hus och ännu fler väntar framöver. Med nästan 4000 inlägg på sitt Instagramkonto med alltifrån gatukonst och tavlor till maträtter i 3D (se nedan) har Johan hunnit skaffa sig en hel del rutin.

‑­ För själva hantverket är strykningen såklart en stor del, men drivkraften i arbetet är att det ska vara kul. Jag vill jaga det roliga hela tiden, berättar Johan samtidigt som han stryker på för fullt, metodiskt och fascinerande snabbt.

Johan hade med sig några av hans tidigare verk

Att kunna jobba som profesionell pysslare och pärlplatteläggare på heltid är något som han verkligen trivs med.

- Jag har nog aldrig tidigare haft ett arbete där jag ser fram så emot att få börja jobba efter helgen igen, säger han med ett leende.

 

Vill du se mer av Johan och hans pixelkonst gör du det lättast genom att följa kontot Pappas Pärlor på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Innan Johan lämnade Lilla Edet passade han på att lämna en liten gatukonsthälsning i sann Pappas Pärlor-anda.

Workshopen är den del av höstlovsaktiviteterna som pågår i kommunen vecka 44. Det finns såklart en hel del aktiviteter kvar på programmet - kika in på lillaedet.se/höstlov nu direkt!

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »