Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-04-04
Senast uppdaterad: 2019-04-04

Plugga med lön – bli lärare!

Lilla Edets kommun erbjuder tillsammans med Högskolan Väst en unik chans att studera samtidigt som du arbetar som lärare med lön. Vid examen är du färdigutbildad lärare och har 5,5 års erfarenhet av yrket. Anmälan öppnar 15 mars, sista anmälningsdag är 15 april.

Tillsammans med Lilla Edets kommun och ytterligare 12 av regionens skolhuvudmän startar Högskolan Väst till höstterminen 2019 en AIL-lärarutbildning. Utbildningen innebär att du under 5,5 år studerar till lärare samtidigt som du arbetar. Du studerar med lön, hela vägen till din lärarexamen.


I utbildningen kombineras studier på deltid med arbete som lärare på halvtid. Du studerar på campus i Trollhättan en-två dagar per vecka. Resterande tid arbetar du som lärare i en grundskola. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen, VFU, genomförs på den skola där du är anställd. De erfarenheter du får från både arbete och studier ger dig en unik möjlighet att integrera teori och praktik.


Utbildningen ger dig behörighet att undervisa i svenska, matematik och engelska samt i NO och teknik.


Mer information om hur du anmäler dig till Grundlärarprogrammet 4-6: Arbetsintegrerad lärarutbildning finns på www.hv.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Läs mer om de skolor i Lilla Edets kommun där du kan arbeta under utbildningen på lillaedet.se/AIL Öppnas i nytt fönster.


För mer information om tjänsterna välkommen att kontakta:
Anders Nordgren, verksamhetschef skola, Lilla Edets kommun
Telefon: 0520-65 97 59
E-post: anders.nordgren@lillaedet.se

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »