Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-02-15
Senast uppdaterad: 2017-02-15

Positiva möten i projektet vägvisare

Carin och Hafiz berättade om sitt möte under informationskvällen.

I Lilla Edets kommun pågår projektet vägvisare där du som vägvisare kan bidra till en bättre vardag och framtid för människor som behöver en vän i sitt nya hemland. Under en informationskväll fanns möjlighet att få veta mer kring projektet, höra vägvisare och nyanlända berätta om sitt möte samt ställa frågor. På plats var Göteborgs FöreningsCenter som driver projektet med medel från Västra Götalandsregionen och där Lilla Edets kommun är en samarbetspart, vägvisare och nyanlända samt personer som var nyfikna på projektet.
 
— Vi söker fler personer som är intresserade av att bli vägvisare i Lilla Edet. Det är ett stort engagemang i Lilla Edets kommun men vi behöver fler som vill bli vägvisare och bidra till en bättre integration, berättar Randi Hawrami från Göteborgs FöreningsCenter.

Hittills har runt 60-70 personer hittat varandra genom projektet. Det är alltifrån enskilda personer till familjer som träffats. Det är Göteborgs FöreningsCenter som genomför själva matchningen mellan vägvisare och nyanlända.

— Det är personkemin som är det viktigaste vid själva matchningen, fortsätter Randi Hawrami.
 

Berättelser från deltagare


Några av de som deltog under informationskvällen var Carin och Hafiz som blivit matchade genom projektet. De var på plats för att berätta mer kring aktiviteter de gjort tillsammans och om deras möte.

— Det har för mig varit en otroligt positiv upplevelse och ett utbyte mellan kulturer. När jag och Hafiz har träffats har vi bland annat ätit middag, pratat politik samt historia i Europa och Afghanistan, berättar Carin som är vägvisare. 
 
Hafiz fortsätter:

— För mig har det varit intressant och lärorikt att få en vägvisare. Det är någon som kan visa vägen och även ett sätt att träna språket och lära sig det fortare.

Vill du bli vägvisare?


Är du nyfiken på vad det innebär att vara vägvisare och vill veta mer? På lillaedet.se/vagvisare hittar du mer information om vad det innebär.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »