Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-04-11
Senast uppdaterad: 2017-04-11

Premiär för handelsfrukost i ny tappning

Kajsa Jernqvist, näringslivsutvecklare (till vänster), Urban Holm och Malin Graff på Anytime Fitness (mitten) samt Ylva Laudon, handelsutvecklare (till höger) stod tillsammans för tisdagens handelsfrukost.

Tisdag 4 april var företagsfrågorna i fokus då det var det premiär för handelsfrukost i ny tappning! Nytt är att handelsfrukostarna, som anordnas av FöretagsCentrum, nu äger rum ute på företagen. Först ut var Anytime Fitness i centrala Lilla Edet. Det dygnet-runt-öppna gymmet invigdes i december förra året och ägaren Urban Holm berättade om sin verksamhet, om vad som är på gång och visade upp lokalerna.
 
Tanken med handelsfrukostarna är att handlare, fastighetsägare och andra som är verksamma i kommunen ges ett tillfälle att nätverka, lära känna varandra, ta del av information om vad som är på gång både hos varandra och från kommunens sida och samtidigt äta frukost. På ett enkelt och trevligt vis vill FöretagsCentrum skapa möjlighet att umgås kring gemensamma frågor.
 
Urban Holm, ägare och franchisetagare för Anytime Fitness, berättar:

— Det är skoj att vara först ut att ha handelsfrukosten här. Det är viktigt med nära samarbete mellan företagare, speciellt på en liten ort. Genom att samarbeta kan man lyfta varandra och gynna varandra.   
 

Allt att vinna på att samarbeta


Urban Holm berättar vidare att Anytime Fitness redan har inlett samarbete med flera föreningar och företag i kommunen. Ofta är det tiden som sätter stopp för hur mycket Urban hinner planera inför samarbeten - som företagare är tiden en bristvara när mycket kraft och energi läggs på företaget. Samtidigt vinner man allt på att samarbeta med andra och han förklarar:

— Samarbete företag emellan är jättebra. Människor drar människor, så är det ju!

Handelsutvecklare Ylva Laudon på FöretagsCentrum har förhoppningar om att handelsfrukostarna kommer att vara en del i att utveckla samarbetet:

 — Tanken är att vi nu ska fokusera på områden där företag kan samarbeta. Vi ska hitta konkreta exempel som ska leda till faktiska åtgärder som kan gynna företagen.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »