Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2013-12-12
Senast uppdaterad: 2013-12-13

Pristagare utsedda inom kultur och ungdomsidrott

Ett kulturpris, kulturstipendium och ungdomspris delas årligen ut av kultur- och fritidsnämnden.

Lilla Edets hembygdsförening får årets kulturpris


Lilla Edets hembygdsförening har under många år värnat om Lilla Edets kulturarv genom att rusta och sköta Tösslandagården med flera platser och dess föremål. Föreningen tar emot skolklasser från årskurs 8 och 9 för att visa våra kulturskatter och spegla samhällsutvecklingen i ambitionen att ge våra Edetbor en egen identitet att vara stolta över!

Kulturstipendiet till Janina Hakopuro


Janina har spelat fiol sedan 4-årsåldern och studerat musik först på Hvitfeldska gymnasiet och sedan på Framnäs folkhögskola utanför Piteå. Hennes intresse för kultur och musik är mycket stort och hon har spelat i alla möjliga konstellationer och genrer så som klassiskt, jazz, country, pop och rock och brinner för musik från hela världen. Hon har blivit utvald att representera Sverige i Ethno Australien dit hon åker nu i december!

Årets ungdomspris till Olivia Svensson


Oliva har de senaste tre åren representerat Lilla Edets Tennisklubb på SM och i SEB Cup (tidigare Kalle Anka Cup), där hon haft en stadig plats bland de tio bästa för sin åldersklass i vår region. Hon vann Swania Scandic Open som 12-åring och gick till slutspel i Västserien som 13-åring. Olivia verkar numera även som tränare för våra kommande tennisspelare.

Stort grattis till pristagarna, som mottog sina priser under kommunfällmäktiges julbord på onsdagskvällen.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »