Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-10-28
Senast uppdaterad: 2016-10-28

Rådigt ingripande av Benny räddade liv

Idag kl. 14 uppmärksammades Benny Johansson då han tilldelades räddningstjänstens utmärkelse för "Rådigt ingripande" för sin insats vid en trafikolycka. På plats hos räddningstjänsten i Lilla Edet presenterade verksamhetschef Göran Andersson utmärkelsen med följande motivering:

Vid en trafikolycka den 3/10 2016 gjorde Benny ett rådigt ingripande som privatperson och medmänniska. Benny som uppmärksammade denna olycka med fyra ungdomar, larmade SOS och hade sinnesnärvaro att kontrollera om alla personer var ute ur den brinnande bilen. Benny uppfattade då att det var personer kvar i bilen och tog då initiativet och fick ut dem ur den brinnande bilen, innan den blev helt övertänd, och innan räddningstjänst, ambulans eller polis var på plats. Tack för ditt mod och civilkurage!

— Det brann redan i bilen när jag kom fram och jag tänkte att jag måste bara får ut dom. Explosionsrisken låg hela tiden i bakhuvudet men det var aldrig något alternativ att inte ingripa. Det hade varit ett mycket värre beslut att bara åka förbi, säger Benny själv om olyckan.

Verksamhetschef Göran Andersson fyller i:
— Tack vare Bennys snabba agerande vid olycksplatsen kunde en tragedi för många familjer undvikas. Utan hans ingripande hade situationen troligtvis sett helt annorlunda ut.

Representanter från ambulansverksamheten och polisen fanns också på plats för att tacka Benny. Jack Lennartsson, kommunpolis hälsade från sina kollegor som fanns på plats vid olyckan och passade på att påminna om vikten av att stanna och larma om man kommer fram till en olycksplats.
— Benny visar ett kurage man hoppas att fler visar i en sådan situation, avslutar han.
 
Benny uppmärksammas förutom med en medalj också med ett diplom, tårta och blombuketter.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »