Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-11-27
Senast uppdaterad: 2015-12-03

Reportage om Lilla Edets Ridklubb i Lilla Sportspegeln

I somras fick Lilla Edets Ridklubb, LERK, och deras juniorlag besök av Lilla Sportspegeln för en inspelning om ridsporten gymkhana. Nu har inspelningen blivit ett reportage som sänds i Lilla Sportspegeln på söndag kl. 19.30 på Barnkanalen.
 
Gymkhana är en hästtävling med både fart och fläkt där endast ponnyer får användas. Det är en stafettgren som är uppdelad i olika moment, bland annat slalom. Det går att tävla både i lag, par och individuellt.

— Vi ser mycket fram emot reportaget i Lilla Sportspegeln, då vi inte sett något av det som filmades under inspelningen. Laget tyckte det var roligt att få vara med och samtidigt spännande, berättar Sandra Persson som är tränare i gymkhana.
 
Det var genom ett tips som Lilla Sportspegeln fick information om tävlingen i gymkhana på Lilla Edets Ridklubb. Tipset ledde till ett besök under sommaren och nu är det dags för ett reportage i programmet. De som deltar i reportaget och även tävlade under inspelningsdagen var Lilla Edets Ridklubbs juniorlag. Laget består av fem ungdomar som är upp till 14 år gamla.
 
Lilla Edets Ridklubb 
Lilla Edets Ridklubb har funnits sedan 1981. Här finns ridskoleverksamhet och det anordnas tävlingar från klubbnivå till nationell nivå.
 
Vill du veta mer om Lilla Edets Ridklubb eller gymkhana? Du hittar mer information på Lilla Edets Ridklubbs webbplats, lerk.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se reportaget på SVT Play


Du kan se reportaget från Lilla Edets Ridklubb på svtplay.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »