Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-05-23
Senast uppdaterad: 2016-05-23

Simskolelärarna berättar mer om simskolan

Anette Svennblad och Anna Wik är simskolelärare under årets simskola.

Nu är det snart dags att anmäla sig till årets simskola. I år anordnar Lilla Edets kommun simskola för nybörjare födda 2010 eller tidigare, som är skrivna i kommunen. Simskolan är vid Bodasjön, Prässebo och pågår 8-19 augusti. Anmälan öppnar 25 maj, kl. 8. Inför att simskolan startar har vi pratat vatten, simning och livräddning med de simlärare som håller i simskolan - Anette Svennblad och Anna Wik.

Både Anette och Anna har tidigare jobbat som simskoleassistent och simskolelärare i flera år.

— Under simskolan lär vi barnen som deltar tre olika områden: vattenvana, simtag och livräddning, berättar Anette Svennblad.

Hon fortsätter:

— Det är viktigt att barn lär sig hur de ska bete sig i vatten och vara säkra. Därför är även livräddning en del av simskolan om du behöver rädda en kompis någon gång.

En stor del av simskolan handlar om att lära sig att vara säker i vattnet och känna sig trygg. Anna Wik berättar:

— Det är väldigt viktigt att lära sig simma. Det kan göra att du inte får panik om olyckan är framme och du hamnar i vattnet av en slump.
 

Väder kan påverka när du badar


En annan sak som tas upp under simskolan är även att tänka på vad det är för väder.

— Vi pratar med barnen om hur viktigt det är att inte bada vid åska då det är direkt farligt. Men även solen kan vara riskabel om du inte är i skuggan ibland under soliga dagar, säger Anette.

Anette och Anna ser nu fram emot sommaren och alla bad:

— Vi tror simskolan kommer bli väldigt rolig och hoppas det blir många som kommer. Lite extra hoppas vi på varmt och skönt väder — även fast vi badar i alla väder, förutom åska!
 

Anmälan öppnar 25 maj


I år är simskolan för nybörjare födda 2010 eller tidigare, som är skrivna i kommunen. Simskolan äger rum 8-19 augusti vid Bodasjön, Prässebo. Det finns 50 platser. Anmälan öppnar 25 maj, kl. 8 på lillaedet.se/simskola.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »