Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-11-08
Senast uppdaterad: 2019-11-08

Sista chansen att ta ut ett slutbetyg för komvux

Du som har påbörjat kommunal vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå innan 1 juli 2012 har till och med 1 juli 2020 möjlighet att ta ut ett slutbetyg. Gör du inte det riskerar du att behöva läsa om kurser för att få behörighet till universitet/högskola. Kontakta Lilla Edets kommuns studie- och yrkesvägledare för information om vad som gäller för just dina betyg.

Regeringen beslutade 2016 att möjligheten att utfärda slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning ska upphöra efter 1 juli 2020. I dagens kommunala vuxenutbildning (komvux) på gymnasial nivå har slutbetyget ersatts av gymnasieexamen.

Skillnaden mellan slutbetyg och gymnasieexamen

Har du påbörjat dina studier innan 1 juli 2012, då läser du mot ett slutbetyg.

 

Om du påbörjade dina studier efter den 1 juli 2012, antingen inom gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning, läser du mot en gymnasieexamen.

Så får du ditt slutbetyg

Om du påbörjat dina studier innan 1 juli 2012 och har ett samlat betygsdokument men inte fått slutbetyg är du välkommen att kontakta studie- och yrkesvägledare Mari Lundberg Öppnas i nytt fönster. för information om vad som gäller för just dina betyg. Tillsammans gör ni en plan för vilka kurser du behöver komplettera för att kunna få ett slutbetyg.

Viktigt om slutbetyg

  • Om du studerar till ett slutbetyg måste alla kurser vara betygsatta före 1 juli 2020.
  • Slutbetyg eller gymnasieexamen krävs för grundläggande behörighet till högskola, universitet och yrkeshögskola. Samlat betygsdokument/studiebevis eller utdrag ur betygskatalog ger inte grundläggande behörighet.

Kontakt vid frågor

Vid frågor kring slutbetyg är du välkommen att kontakta Lilla Edets kommuns studie- och yrkesvägledare Mari Lundberg via mari.lundberg@lillaedet.se eller 0520-65 97 04.


 

Pressmeddelande från regeringen om slutdatum för möjligheten att ta ut ett slutbetyg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »