Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-10-30
Senast uppdaterad: 2015-11-02

Skolelever hade höstlov vecka 44

Under höstlovet anordnar Kultur- och fritid två LAN.

Under höstlovet arrangerar Kultur- och fritid två LAN i Folkets Hus. Under torsdagen var det dag-LAN för årskurs 4-6 och 20 personer var anmälda.

Under 12 timmar, från 8 på morgonen till 8 på kvällen, träffades eleverna och spelade tillsammans. Ibland mot varandra, ibland för sig själva, eller mot någon annan som befann sig lägre bort. I lokalen var det dunkelt och det mesta av ljuset kom från datorernas bildskärmar. Många av deltagarna hade hörlurar på sig, men här och var stod också klungor av elever och pratade med varandra och tittade över axeln på kompisen som spelade.

Johanna Ljung Abrahamsson från Kultur- och fritid berättar:

— Eleverna har sina egna datorer med sig, med sina egna spel på. Ibland kommer de ut och pausar ett tag, äter och pratar en stund, sedan går de in och spelar igen.

Johanna Ljung Abrahamsson, som också vissa kvällar bemannar fritidsverksamheten i Fuxernaskolans uppehållsrum, berättar att hon och hennes kollegor sagt till många av ungdomarna som besökt fritidsverksamheten att två höstlovs-LAN skulle arrangeras.

— Och i dag var det flera av de ungdomarna som kom. Det är förstås kul!

Försöker att anordna det som ungdomarna önskar


Hon berättar också att Kultur- och fritids personal försöker att lyssna in ungdomarna när de träffas, för att höra vad ungdomarna själva vill ha för aktiviteter under loven. De försöker sedan förverkliga önskemålen så långt det är möjligt.

— Man kan berätta för oss vad man vill göra på loven. Det är ju möjligt att vi kan skapa någon aktivitet runt det, en workshop eller ett prova-på tillfälle. Vi är glada för uppslag, för vi vill ju att ungdomarna ska komma.

Spel- och skräckhåla i lokalen bredvid


I ett angränsande rum i Folkets Hus var det spel- och skräckhåla för elever i årskurs 4-9, med drop-in mellan 13-20. Här kunde man testa på att bli skräcksminkad och även prova på att sminka själv. Ungdomarna kunde också spela pingis, se på film, spela spel, pyssla eller gå in och kika på LAN-deltagarna som spelade.

Spökgeocaching under höstlovet


Elever kunde också under höstlovet prova på spökgeocaching. Geocaching är en digital skattjakt som går ut på att hitta gömda behållare som placerats på olika platser, både i närheten eller långt bort.

Man spårar upp behållarna genom att använda mobilens gps och en app som exempelvis Geocaching. Sex behållare totalt fanns gömda runt Lilla Edets centrum. När eleverna hittat behållarna, skrev de upp koderna som fanns i behållarna. Alla som hade fullföljt skattjakten fick ett pris i form av halloween-godis.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »